Optakt: Bjergbestigning i Paris

Med et 0-2-nederlag på Old Trafford i ryggen, karantæne til Paul Pogba og ni spillere på skadeslisten, skal United levere et regulært mirakel mod PSG, hvis de skal gå videre i Champions League.

”Bjerge er til for at blive besteget.”

Sådan sagde Ole Gunnar Solskjær umiddelbart efter PSG’s 2-0-sejr på Old Trafford, da han blev spurgt indtil mulighederne for videre avancement.

Man kan argumentere for, at nordmanden ved, hvad han taler om. Udover at komme fra et land, der har 300 toppe over 2.000 meter, har han som Manchester United-spiller været en del af mange store comebacks. Aller vildest i 1999, for 20 år siden, hvor United vendte 0-1 til 2-1 i overtiden af Champions League-finalen mod Bayern München, og Ole Gunnar blev matchvinder.

Minderne om fortidens bedrifter bruger han aktivt til at tanke Rashford og de andre United-spilleres selvtillid op – en ledelsesform, der er så diametralt forskellig, fra den forgængeren Jose Mourinho praktiserede. Indtil videre har den virket i stor stil. Solskjær har vundet 13 af sine første 16 kampe, blot tabt en enkelt og dermed oplevet den bedste start, nogen United-manager nogensinde har fået. Med undtagelse af Paul Ince, havde ingen forudset en sådan forvandling af Mourinhos sammensmeltede United-hold.

På samme måde er der ingen, der forestiller sig, at United leverer sensationen onsdag aften mod PSG og vinder med to overskydende mål. Alt rationalitet taler imod det.

For det første blev Manchester United udspillet af den franske storklub i det omvendte opgør på Old Trafford. PSG var klogere, hurtigere og mere kyniske end englænderne, og de sluttede kampen af med at spille bolden rundt om de rødklædte, som var de røde kegler.

For det andet fik Ole Gunnars vigtigste mand, Paul Pogba, to gule kort i den første ottendedelsfinale, hvilket betyder, at han er karantæneramt på Parc des Princes.

For det tredje er United så hårdt ramt af skader, at har været nødt til at inkludere fem akademispillere i truppen til kampen. Blandt andet kommer stort set hele den vante midtbane til at se med fra tribunen i den franske hovedstad, mens at 17 og 18-årige drenge kan stå foran deres Champions League-debut.

Bookmakerne giver mere end 20 gange pengene igen på, at United går videre. Miraklet i Paris er mod alle odds. 

Alligevel virker det som om, at Ole Gunnar og resten af hans spillere oprigtigt talt tror på det videre avancement. Og er det ikke noget med, at tro kan flytte bjerge?

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet onsdag den 6. marts 2019, klokken 21:00 på Parc des Princes.

Skader/karantæner:

Den brasilianske stjernespiller Neymar må fortsat se med fra sidelinjen på grund af sin ankelskade. Men derudover er hjemmeholdet forholdsvist godt kørende på skadesfronten.

Cavani og Nsoki er begge tvivlsomme, men ellers har PSG en skadesfri trup.

Manchester United derimod kan næsten stille et helt hold af skades- og karantæneramte spillere.

Ni spillere – Anthony Martial, Alexis Sanchez, Jesse Lingard, Juan Mata, Nemanja Matic, Ander Herrera, Phil Jones, Antonio Valencia og Matteo Darmian – er alle ude med skader.

En enkelt spiller – Paul Pogba – har karantæne efter hans udvisning af i de døende minutter af den modsatte kamp mellem United og PSG på Old Trafford.

Dommer:
Damir Skomina fra Slovenien skal dømme kampen.

Mulige startopstillinger:

Paris Saint-Germain
Buffon
Kehrer – Silva – Kimpembe – Bernat
Alves – Verratti – Marquinhos
Draxler – Mbappé – Di María

Manchester United
De Gea
Young – Smalling – Lindelöf – Shaw
Dalot – McTominay – Pereira – Fred
Lukaku  – Rashford

Hold øje med:
I fraværet af Neymar og Cavani levede det franske vidunderbarn af en fodboldspiller Kyllian Mbappe op til forventninger i kampen på Old Trafford. Hans uhyggelige hurtighed var en konstant trussel for United-forsvaret, og han kronede sin indsats med en scoring. Selvom han kun er sølle 20 år gammel, er han PSG’s topscorer i sæsonen. 29 mål i 32 kampe, hvoraf syv af dem er kommet i hans seneste fem kampe. Verdensmesterens direkte duel med Victor Lindelöf bliver afgørende for udfaldet af kampen onsdag aften.

Sagt om kampen:
– Alle ved, at vi kan gøre det (komme tilbage fra 0-2 på Old Trafford, red.). At vi har gjort lignende før. Det her er ikke ”mission impossible”, siger Ole Gunnar Solskjær.

Skribentens bud på kampens udfald:
Jeg tror, at United får det livsnødvendigt hurtige mål. PSG svarer igen før pausen og dominerer anden halvleg. Men udeholdet lurer med kontrakniven, og miraklet sker.

United vinder 3-1 på to mål i de sidste 10 minutter af kampen.

Vidste du, at…

  • Da Manchester United og Paris Saint-Germain mødte hinanden den 12. februar i år, var det første gang nogensinde, at de to klubber tørnede sammen i en betydende kamp.
     
  • Manchester United har spillet 29 kampe mod 10 forskellige franske klubber. Kun tre af dem er endt i nederlag.
     
  • United har scoret i samtlige af deres udebanekampe, siden Ole Gunnar Solskjær tog over i midten af december.
     
  • PSG har ikke formået at holde buret rent i en eneste af deres seneste fem hjemmekampe i Champions League.
     
  • PSG har kun tabt en enkelt af deres seneste 16 hjemmekampe i Champions League. Et 2-1-nederlag til Real Madrid, den 6. marts 2018 – for præcis et år siden.

TV:
Kampen bliver vist på TV3+.

HØR OGSÅ: PODCAST: PSG, ARSENAL & “ADIOS ANTONIO”

 

Forrige artikel

Podcast: PSG, Arsenal & ”adios Antonio"

Næste artikel

PSG-træner: Solskjær forstår United-ånden

ANNONCE