Optakt: Benfica vs United

Nemanja Matic og Victor Lindelöf vender retur til deres tidligere klub, når United gæster SL Benfica i morgen i Champions League.

United har fået en glimrende start på sæsonen, både i den hjemlige liga og i Champions League. To sejre og maksimum point er facit inden to kampe mod SL Benfica.

Omvendt har morgendagens modstander ikke fået en optimal start på puljen. Først blev det kun til uafgjort hjemme mod CSKA, inden det i sidste runde blev til et stort nederlag på hele 5-0 mod Basel.

Derfor skal Rui Vittoria og hans mandskab have point i morgen mod United, for at have en realistisk chance for avancement i puljen. Pt er Benfica nummer tre i Portugal.

Jose Mourinho og United-truppen er tæt på identisk med den der mødte Liverpool i weekenden. Det ventes dog, at Mourinho vil gå mere offensivt til værks i morgen, end hvad vi så i lørdags på Anfield.

Meget har været sagt og skrevet om portugiseren, inden han i morgen returnerer til hjemlandet. Dels har der været debat om hans taktiske oplæg til kampen mod Liverpool, og senest har der været rygter fremme om en flirt med Paris SG.

Selv fokuserede Mourinho på dagens pressemøde udelukkende på morgendagens kamp, og ville ikke forholde sig til hverken rygter om egen fremtid, eller modstanderens chancer i Champions League.

 

Dato, tid & sted

Kampen spilles onsdag den 18.oktober 2017, med kick-off klokken 20.45 dansk tid på Estadio da Luz i Lissabon.

 

Skader & karantæner

United er fortsat uden Zlatan Ibrahimovic som først ventes tilbage kort før jul. Desuden er Eric Bailly fortsat ude med den skade han pådrog sig sidste uge med Elfenbenskysten.

Marcos Rojo er ligeledes ude med en knæskade, men er rejst med truppen til Portugal for at støtte holdkammeraterne. Han ventes kampklar indenfor et par uger. Luke Shaw fik spilletid for U23-holdet forleden mod West Ham, og er også at finde i Lissabon.
 

Paul Pogba og Marouane Fellaini er ligeledes ude for Mourinhos tropper.

Dommer
Tyske Felix Zwayer er dommer i morgen i Lissabon.

Mulig startopstilling

David de Gea
Antonio Valencia – Chris Smalling – Victor Lindelöf – Ashley Young
Ander Herrera – Nemanja Matic – Juan Mata
Jesse Lingard – Romelu Lukaku – Marcus Rashford

 

Hold øje med

Benfica har ikke de store profiler som de havde engang. Men et par lovende spillere er der dog i truppen.

Luisao har ganske rigtigt rundet de 36 år, men er stadig en solid skikkelse i det centrale forsvar hos Benfica.

I offensiven har man lejet Gabriel Barbosa hos italienske Inter. 21-årige Gabigol, blev udnævnt til den nye Neymar i sine helt unge dage, men er altså sendt til Portugal for at få mere regelmæssig spilletid end hvad der var i udsigt i Inter.
 

Sagt om kampen

– Jeg er sikker på, at mine spillere forstod budskabet på vores møde i morges, hvor vi snakkede om, at Benficas resultater ikke stemmer overens med deres kvaliteter. Benfica har et godt hold, og de vil gøre det vanskeligt for os, sagde Jose Mourinho på pressemødet.
 

Skribentens bud på kampens udfald

United er et bedre hold end Benfica, også selv om Mourinho brokker sig lidt over skader i øjeblikket. Hjemmeholdet fra Benfica har ikke fået den bedste start på sæsonen, og er vel pisket til sejr i morgen, hvis drømmen om avancement skal holdes i live.

Så man må forvente et hjemmehold, som vil forsøge at få tilskuerne med sig og gå til angreb på United-mandskabet. Men Uniteds offensiv må formodes at kunne gøre skade på portugiserne, så herfra tippes sejr til United. 0-2.

 

Husker du?

Uniteds første europæiske titel kom i hus i 1968, efter sejr over Benfica i finalen på Wembley. Dengang var Benfica helt i toppen i europæisk fodbold, og havde blandt andet legendariske Eusebio på holdet.

Omvendt havde United profiler som George Best, Sir Bobby Charlton og Bill Foulkes som en bærende del af holdet.

https://www.youtube.com/watch?v=WMZ9EVFJRZk

 

Vidste du, at…

– Benfica kun har vundet en af deres ni kampe mod United. Det var i 2005/06-sæsonen, hvor portugiserne vandt 2-1 hjemme.
– United har scoret mod Benfica i alle tidligere opgør.
– United er det hold, der har scoret flest mål på hovedstød (tre mål) i årets Champions League.
– United har blot en sejr i de seneste seks udekampe i Champions League.
– Benfica er ikke gået videre i Champions League siden 2013/14-sæsonen.
 

TV

Kampen sendes på TV3+
 

 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford
Forrige artikel

Matic: Benfica ændrede mig

Næste artikel

Irriteret Mourinho afviser PSG-rygter

ANNONCE