Ny biografi: United jagtede Klopp

Læsetid
1 minute
Læst indtil videre

Ny biografi: United jagtede Klopp

12 november, 2017 - 21:36
En ny biografi om Jürgen Klopp afslører, at United i 2014 jagtede den daværende Dortmund-træner som afløser for David Moyes.

Jurgen Klopp ©Getty

Tilbage i 2014 var United-ledelsen trætte af David Moyes. Man havde indset, at den kontrakt på seks år man ni måneder inden havde lavet med skotten nok ikke var det smarteste, og man var derfor på udkig efter en afløser.

Denne afløser så man gerne blev tyske Jürgen Klopp, der havde leveret fornemme resultater med tyske Borussia Dortmund. Det skriver den tyske journalist Raphael Honigstein i den nye biografi "Bring the noise", der har fokus på den tyske manager.

Ed Woodward blev sat på sagen og forsøgte på bedste vis at overtale Klopp i at skifte til United. Men Klopp var en jagtet mand i flere engelske klubber, da også Tottenham og Manchester City på dette tidspunkt også havde følere ude efter tyskeren.

Og hr Woodward rullede det helt store skyts ud skriver Honigstein i biografien. Angiveligt skulle Woodward have sammenlignet Old Trafford med Disneyland, og sagt følgende til Klopp.

- Old Trafford er ligesom Disneyland for voksne. Et mytisk sted, hvor drømmene bliver til virkelighed og underholdningen altid er i top.

Men Woodwards salgstale virkede ikke på Klopp, der angiveligt ikke blev fanget af ideen om et skifte til Old Trafford. Ganske vist udtalte Klopp dengang, at United var en fantastisk klub med fremragende fans, men han ville hellere forblive i Dortmund.

Siden har Klopp dog taget springet til Premier League, hvor han siden 2015 har stået i spidsen for Liverpool.

 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk's podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford

Bliv klædt ordentligt på til 2018/19