Nick Powell: Jeg mistede interessen for fodbold i United

Læsetid
2 minutes
Læst indtil videre

Nick Powell: Jeg mistede interessen for fodbold i United

16 april, 2020 - 15:41
Sir Alex Ferguson så ham som en kommende engelsk landsholdsstjerne, men i dag, i en alder af 26 år, spiller Nick Powell Championship. I et interview med Manchester Evening News taler det tidligere United-talent ud om sin fodboldmæssige deroute.

Nick Powell ©Getty

Han trænede aldrig, når sæsonen ikke var i gang. Han for ofte vild på Manchester Uniteds træningsanlæg. Og han mistede sin kærlighed til fodbold. 

Alt det fortæller Nick Powell selv i et sjældent ærligt interview med Manchester Evening News (MEN). Tilbage i 2012 blev den dengang 18-årige englænder hentet til Old Trafford fra Crewe i League Two med store forventninger. Men United-karrieren blev aldrig som hverken Powell eller Sir Alex Ferguson havde drømt om. 

- Min tid i United var præget af, at jeg mistede interessen for fodbold. Jeg følte ikke, at jeg var en del af noget. Jeg var i et limbo mellem reserveholdet og førsteholdet, siger Powell. 

- Folk ledte efter mig, fordi jeg kom for sent til reserveholdskampe, reserveholdstræninger og førsteholdstræninger. Simpelthen fordi jeg ikke vidste, hvor jeg skulle være henne. 

Gik i glemmebogen efter Fergies stop 

Han startede ellers tiden i den røde trøje som fyr og flamme. I sin debut mod Wigan i 2012 bragede han et mål i kassen, som bragte mindelser om Paul Scholes. Og Sir Alex Ferguson var stadig fuld af tiltro til Powell, da skotten udgav sin selvbiografi "My Autobiography" i 2013:

- Han kommer med garanti på det engelske landshold en dag. Han kan spille overalt. Han er hurtig som lynet, kan noget med begge fødder og er skudfarlig fra udenfor boksen. Tro mig, han bliver stor, skrev Sir Alex i sin bog. 

Men en kombination af skader og personlige problemer gjorde, at han ikke havde bevist nok til at indgå i David Moyes' planer. Han blev udlejet til Wigan og kom tilbage til en ny manager: Louis van Gaal. 

Efter et elendigt indhop i Champions League mod Wolfsburg i 2015, troede den hollandske manager aldrig rigtig på ham. To lejeophold senere - i Leicester og Hull - blev han fristillet i 2016. 

- Jeg gav op i United, da Fergie stoppede, fordi jeg ikke troede på, at jeg ville blive brugt. Jeg kom til alle træninger, men jeg gik ikke rigtig op i det. Jeg ødelagde det for mig selv, siger Powell til MEN. 

Ville gerne gøre det om

Efter United har Nick Powell tilbragt tre år i Wigan, og i dag spiller han Championship-fodbold for Stoke. Han har spillet 22 kampe, hvoraf 15 har været fra start, og scoret fire mål i indeværende sæson. 

Fik han chancen for at gøre det hele om, fortæller den i dag 26-årige midtbanespiller, ville han have grebet tiden i United mere professionelt an. 

- Jeg tror på, at jeg stadig kunne have spillet for United i dag, hvis jeg havde været mere professionel og havde holdt mig skadesfri, siger Powell, der dog ikke er decideret bitter på sig selv:

- Fodbold er ikke alt her i livet. Hvis jeg kommer til at spille i Premier League igen, så er det dejligt. Men hvis jeg ikke gør, så er det også fint. That's life.

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.