Ni nye regler indføres i Premier League

Læsetid
2 minutes
Læst indtil videre

Ni nye regler indføres i Premier League

22 juli, 2019 - 16:54
En ny Premier League-sæson er i år lig med nye regler, og dem er der ni af i år. Læs om de ni regelændringer nedenunder.

Martin Atkinson ©Getty

Nu er der ni nye regelændringer, der træder i kraft allerede fra første spillerunde i den kommende Premier League-sæson. Læs om dem herunder.

1: Indbyrdes kampe kommer før playoff-kampe

Det er sjældent, det er tilfældet. Men hvis to eller flere hold er på samme antal point, har samme målscore og har scoret lige mange mål, og positionen efter 38. spillerunde afgjorde nedrykning eller europæisk positionering, skulle der tidligere en playoff-kamp til for at afgøre positionering. Men fra og med den kommende sæson skal holdene måles på indbyrdes regnskab før eventuelle playoff-kampe.

2: Udskiftninger

En regel, der har været længe efterspurgt og længe undervejs. Når der skal udskiftes, skal den udskiftede spillere forlade banen ved den nærmeste sidelinje og ikke nødvendigvis ved fjerdedommeren, som det tidligere var tilfældet. Det er et tiltag, der skal mindske tidsudtrækning i kampe.

3: Frisparksmure

Som Premier League selv skriver: "Når der er en mur af tre eller flere forsvarsspillere, må der ikke være en angrebsspiller indenfor en meter fra muren." Tidligere har angrebsspillere indblandet sig i placeringskampe i muren, som kunne føre til frispark og tumult blandt spillerne. Det vil Premier League nu sætte en stopper for med denne nye regel.

4: Intet "drop ball"-dommerkast

Tidligere hen kunne man se dommeren kalde to spillere hen i forbindelse med dommerkast, hvor spillerne skulle kæmpe om bolden så snart spillet blev sat igang. Nu holder man sig i Premier League udelukkende til den version, hvor bolden sparkes ned til modstanderens målfelt. Når et spilstop eksikveres, er det det hold, der senest rørte bolden, der modtager den efter spilstoppet.

5: Målmanden må ikke røre træværket under straffesparkssituationer

Man har set det før. Målmanden, der lige vipper til overlæggeren før et straffespark for at skabe psykologisk dominans. Men det er slut nu. Derudover må målmanden heller ikke lave større bevægelser på linjen, og samtidig med skal mindst en fod være på mållinjen i forbindelse med et straffespark.

6: Medspillere kan befinde sig i straffesparksfeltet under målspark

Tidligere skulle bolden forlade straffesparksfeltet i forbindelse med målspark, men ikke mere. Nu må medspillere gå ind i straffesparksfeltet og tilbyde sig. Det er en regel, der er sat i verden for at tilgodese boldbesiddende hold, der ønsker at bygge angreb op via korte målspark.

7: Hånd på bolden skal dømmes, selv, hvis det er tilfældig berøring

Et mål scoret direkte fra hånden/armen, selv, hvis det er tilfældigt og en spiller, der skaber en målchance efter at have fået kontrol over bolden ved hjælp af hånd/arm, selvom det er tilfældigt, vil ikke længere være tilladt.

8: En spiller kan få gult kort for en jubelscene selvom målet ikke tæller

Selv, hvis et mål bliver underkendt, kan en spiller få kort for en jubelscene. Tidligere gjaldt reglen kun, hvis målet var tilladt.

9: Der dømmes målspark, hvis målmanden kaster bolden i mål

En af de mere obskure regelændringer, men hvis målmanden formår at kaste bolden direkte i modstanderens mål, dømmes der målspark til modstanderens hold. Tvivlsomt, hvorvidt man kommer til at se denne regel i praksis.

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Bliv en del af OldTrafford.dk - Vi søger lige nu flere hænder på sitet

Klik her og læser om at blive en del af det frivillige crew bag hjemmesiden.