Neville om famøs fejring: Ville gøre det om 100 gange

Gary Neville fejrede i 2006 ikonisk en United-sejr foran de tilrejsende fra Liverpool. Selvom det kostede ham 5.000 pund, er han dog ikke i tvivl om, at han ville gøre det samme igen 100 gange.

Mandag aften tørner ærkerivalerne Liverpool og Manchester United sammen på Anfield i et opgør, der har haft mange mindeværdige øjeblikke. 

Et af de helt ikoniske er tilbage i januar 2006, hvor Merseyside-klubben gæster regnbåde Old Trafford, og hvor Rio Ferdinand gør det til 1-0 på et hovedstød i kampens overtid.

Gary Neville løber herefter hen foran de tilrejsende Liverpool-fans for at fejre sejren, mens han kysser sit Manchester United-logo. Men på trods af den klækkelige bøde på 5.000 engelske pund, havde den daværende United-anfører glædeligt betalt det 100 gange igen.

– I 89 minutter havde de tilrejsende Liverpool-fans sunget smædesange sange om mig og min mor, skriver Neville i The Players’ Tribute.

– Jeg kiggede op på alle de fans, der havde sunget de sange. Og lige i det øjeblik, der havde de intet svar. Intet svar overhovedet. Det er en af de bedste følelser, jeg har haft i mit liv.

– FA gav mig en bøde på 5.000 pund for mine handlinger. Jeg ville glædeligt betale det 100 gange igen.

Et barn igen i 90 minutter

Gary Neville giver heller ikke meget for dem, der mener, at følelser ikke hører til i fodbold, eller at man ikke kan tillade sig at opføre sig sådan, når man er 30 år og professionel fodboldspiller.

– Jeg husker, at der dengang var nogle meget seriøse mennesker, der kunne finde på at sige, at “det altså ikke er sådan en 30-årig mand opfører sig”.

– De havde ret. Og det er det, der gør fodbold så magisk. I 90 minutter får du lov til at være et barn igen. Var det ikke det, vi alle drømte om? 

Godt 10 år senere mødes de to rivaler altså igen i morgen aften, denne gang på Anfield. Kampen spilles fra kl. 21.00 dansk tid. 

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

Forrige artikel

U16-talenterne vinder stor turnering

Næste artikel

Optakt: Liverpool - Manchester United

ANNONCE