Mourinho og pressen: Fem citater vi vil huske fra hans tid i United

Mourinho har altid haft et ry for at give den gas, når pressen er til stede. Dette var også tilfældet i Manchester United. I denne artikel har vi samlet nogle af de mest opsigtsvækkende udtalelser fra portugiserens tid i klubben.

Med Mourinho hører også en øget presseovervågning. En af grundene til dette, kan findes i portugiserens anderledes, altid ærlige – og til tider kryptiske, tilgang overfor pressen. Det samme var tilfældet i hans tid i United. I denne artikel kan du læse fem af de mest mindeværdige citater fra klubbens, nu tidligere, portugisiske manager. 

– Manchester United solgte spillere, som jeg aldrig ville sælge, og købte spillere, som jeg aldrig ville købe. Jeg ville aldrig have solgt Di Maria, Chicharito, Danny Welbeck – aldrig, ingen chance. (Om Uniteds transferpolitik den 16. marts 2017).

Mourinho var i sin tid i United ikke bleg for at udtale sig om klubbens transferpolitik. I flere omgange virkede det til, at dette skulle være med til at forsvare, ”hvis” portugiseren selv fejlede med at få holdet til at præstere.

– Han var lige foran mig, og jeg dikterede hver en beslutning for ham. Han er nødt til at ændre sin fodboldhjerne. Vi har brug for hans fantastiske fysik og tekniske kvaliteter, men han kan ikke spille med min hjerne. (Om Shaw efter 1-1 mod Everton den 4. april 2017).

Luke Shaw var en af flere spillere, som Mourinho i sin tid i klubben ”udfordrede” til at præstere bedre, hvis de skulle have en rolle på holdet. Et af de tydeligste eksempler var i 1-1 kampen mod Everton, hvor Mourinho nærmest dikterede hver en beslutning, engælderen skulle foretage sig i løbet af kampen. Et mærkværdigt syn for alle, der så kampen.

– Det er ikke verdens undergang. Jeg har siddet i denne stol to gange i Champions League og slået Manchester United ud hjemme på Old Trafford. Jeg sad i denne stol med Porto, og Manchester United røg ud. Jeg sad i denne stol med Real Madrid, og Manchester United røg ud. Så jeg synes ikke det er noget nyt for klubben, selvom det selvfølgelig er skuffende at være Manchester United manager og tabe en Champions League kamp. (Efter United røg ud til Sevilla i Champions League ottendedelsfinalen den 13. marts 2018).

Mourinhos udtalelser efter Uniteds skuffende ottendedelsfinale nederlag til Sevilla i forrige sæson skabte et virvar af reaktioner fra vrede fans, der mente, at en sådan udtalelse fra manageren var respektløs overfor klubben.

– Jeg ville ikke bruge mine penge på at se disse hold. (Efter United tabte 4-1 til Liverpool i Michigan i International Champions Cup den 28. juli 2018).

Allerede inden sæsonen startede florerede nervøsiteten for Mourinhos ”tredje sæson-syndrom”, hvor udtalelser som ovenstående var med til at antænde bålet. Mourinho var tydeligt uimponeret over den trup, han havde til rådighed i sin pre-season til USA grundet fraværet af VM-aktuelle spillere. Dette fik han i flere omgange udtrykt til pressen.

– Ved du, hvad resultatet var? 3-0. Ved du hvad det betyder? Det betyder også tre mesterskaber – og jeg vandt flere Premier League titler alene end nogle af de 19 andre managers tilsammen. Tre til mig og to til dem. Så vis noget respekt, man – respekt, respekt. (Efter United tabte 0-3 til Tottenham i Premier League den 27. august 2018).

Mourinho var ikke i godt humør, da United i starten af sæsonen tabte 0-3 til Tottenham på hjemmebane. Efter en turbulent sommer, hvor portugiseren i flere omgange havde været ude at kritisere spillermaterialet, manglen på indkøb, træningsturen til USA og meget andet, blev dette starten på et efterår med en række svingende resultater. Dette kulminerede i dag, da portugiseren blev fyret. 

Forrige artikel

Blog: Mourinho gravede sin egen grav

Næste artikel

Ny midlertidig manager: Solskjær er mediernes favorit

ANNONCE