Martial sikrede United vigtig EL-sejr i Serbien

Anthony Martials scoring fra straffesparkspletten sikrede Manchester United en 1-0-sejr ude mod Partizan Beograd, hvilket sender United på førstepladsen i Europa League-gruppen.

Fire point i de første to Europa League-kampe havde sat Manchester United i en fin position på en delt førsteplads i gruppen. Torsdag aften kunne de tage et vigtigt skridt mod avancement i udekampen mod Partizan, der ligesom United havde fire point.

I en forholdsvis lige åbning var det United, der skabte den første store chance. Juan Mata svang et frispark mod bagerste stolpe, hvor Scott McTominay var helt fri. Desværre headede skotten i sidenettet, selvom han nok burde have scoret.

Efter omkring en halv times spil var United igen tæt på, da Aaron Wan-Bissaka fik tilkæmpet sig bolden på kanten af Partizans felt. Backen flyttede bolden videre til Lingard, hvis forsøg var lige ved at snige sig ind. Desværre stod stolpen i vejen for en United-føring.

Få minutter senere var Partizan tæt på at komme foran. Umar Sadiq bankede bolden mod det fjerne hjørne fra distancen, og Sergio Romero var chanceløs. Heldigvis tog forsøget stolpen og blev ude.

Forsøget kickstartede en god periode for Partizan, men netop som United kæmpede med at holde Partizan på afstand, slog de kontra. Brandon Williams kom fri i venstresiden og blev nedlagt i feltet. Straffespark. Tilbagevendte Anthony Martial fik ansvaret og scorede sikkert til 1-0, og så var United på sejrskurs.

Syv minutter inde i anden halvleg var Partizan igen farlige. Seydouba Soumah tørrede Harry Maguire og kunne afslutte upåvirket fra kanten af feltet. Heldigvis sad afslutningen tæt nok på Romero, til at den argentinske keeper kunne parrere forsøget.

I det 68. minut følte Partizan, at de blev snydt for et straffespark. Williams tabte en hovedstødsduel til en Partizan-spiller, og bolden ramte den unge venstrebacks arm. Dommeren vinkede dog afværgende til Partizan-spillernes tydelige frustration.

United skabte ikke meget efter pausen, mens Partizan jagtede udligningen. Efter omkring 75 minutter var Sadiq igen tæt på fra distancen. Denne gang sned angriberens forsøg sig lige udenom stolpen.

Partizan havde endnu et farligt forsøg otte minutter før tid, da Takuma Asano snittede et hjørnespark mod mål. Romero var igen på plads og afværgede en serbisk udligning.

Selvom hjemmeholdet pressede på imod slutningen, holdt United stand og hev 1-0-sejren hjem. De tre point betyder, at United nu ligger alene i front i Europa League-gruppen.