Manchester United taber dagens derby

Manchester United tog i dag mod City i et intenst Manchester-City.

Én af årets største kampe, fandt i dag sted, da Manchester City gæstede Old Trafford i Premier League-sæsonens første Manchester-deby. Begge hold har fået en god start på sæsonen, hvor de længe har kørt parløb i toppen af tabellen. Den eneste forskel har dog været, at City lige har været lidt skarpere end United, og på imponerende vis kun har sat et eneste point til i denne sæson.

Manchester City var derfor udråbt til svag farvorit inden dagens kamp, men disse opgør lever deres eget liv, og det var derfor umuligt at spå, hvem der ville trække det længste strå på Old Trafford. Èn ting stod dog soleklart inden første fløj: Kun sejren talte for United, hvis ikke City skulle stikke helt af i toppen af tabellen.

Som forventet, blev det hurtigt tydeligt, at Manchester United bestemt ikke havde noget i mod at overlade initiativet til City. Kampplanen var at satse på omstillinger og ellers lade City have bolden. Måske ikke den mest attraktive tilgang til spillet, men effektivt, hvis det kunne eksekveres igennem 90 minutter.

De første 25 minutter af kampen blev uden de store chancer til nogen af holdene. City havde bolden stort set alle 25 minutter, men formåede kun at komme frem til løse chancer, der ikke forvoldte De Gea nogle problemer. Når United en sjælden gang fik bolden, blev den for hurtigt smidt væk igen.

Bedst som man troede, at de første 45 minutter skulle ende uden mål, slog City dog til. David Silva kunne, efter lidt ping-pong i feltet, sætte sidste fod på bolden og gøre det til 0-1. Scoringen tvang United længere frem på banen, og for første gang oplevede man et United hold med angrebsiver – og det bar hurtig pote.

Efter en massiv blunder i City-forsvaret kunne Rashford let dirigere bolden uden om Ederson i City-målet. City-spillerne mistimede fuldstændig et indlæg, og her var Rashford altså hurtig i opfattelsen og befandt sig alene med målmanden.

Ved halvleg sad man med fornemmelsen af, at hvis United bare løsnede lidt op for den defensive formation, så ville der altså være mange flere fine muligheder for yderligere mål i de sidste 45 minutter.

Marcos Rojo pådrog sig en hovedskade i midten af første halvleg, og han var blevet i omklædningsrummet i pausen. I stedet for var Lindelöf kommet ind i midterforsvaret. United kom en smule mere offensivt ud efter pausen, hvor det var tydeligt at snakken var gået på at presse spillet en smule længere frem på banen.

Efter 53 minutters spil fik City scoret igen. Lukaku fik ikke clearet bolden ordenligt i feltet, og så endte bolden hos Nicholas Otamendi. Han fik på akrobatisk vis sat bolden i kassen uden nogen chance for De gea. 1-2 og så var der lige pludselig langt igen til de tre point.

Scoringen tvang naturligvis United længere frem på banen. Det åbnede også op for mere felt til felt spil og en generelt mere underholdende kamp for alle parter. United havde dog svært ved at finde den fornødne rytme i spillet til for alvor at skabe chancer mod et City mandskab, der efter 65 minutter var i fuld kontrol.

Som minutterne gik, begyndte intensiteten også at stige mere og mere. United-spillerne blev flere gange kørt rundt af hurtige City-kombinationer, mens flere hårde frispark også blev en endnu større del af kampbilledet.

Selvom der blev skabt et par store chancer til begge hold efter 1-2-målet, så blev det ikke til mere. Manchester United må derfor se sig slået på hjemmebane for første gang i denne sæson. City derimod ligner efterhånden et rigtigt godt bud på en kommende mester. Det er i hvert fald svært at se, hvordan de andre hold skal hente dem nu.

Manchester United skal i aktion igen i Premier League allerede på onsdag. Her venter Bournemouth på Old Trafford.