Liverpool slår United overbevisende i Michigan

Et tamt United-mandskab kunne intet stille op mod rivalerne fra Merseyside, som sikkert vandt aftenens træningskamp 4-1.

Sent lørdag aften dansk tid stod Jose Mourinhos trupper overfor lokalrivalerne fra Liverpool i den fjerde kamp i denne sommers preseason.

Mourinho havde til dagens anledning valgt et ung setup, hvor spillere som Timothy Fosu-Mensah, Axel Tuanzebe og Demetri Mitchell fik chancen fra start. Liverpool stillede omvendt med et slagkraftigt mandskab med både Mohamed Salah og Sadio Mané fra start.

Til stor forundring for de mange United-fans, som så med, havde de amerikanske værter på The Big House i Michigan valgte at indlede opgøret med tonerne af Liverpool-sangen You’ll Never Walk Alone. Besynderligt sangvalg for en neutral træningskamp.

Liverpool satte sig på opgøret

Om det var sangen eller de mange fremmødte Liverpool-fans, der gjorde udslaget, skal ikke kunne siges. Men fra kampens start stod der Liverpool på stort set det hele. Især Salah og Mané virkede ekstremt veloplagte i første halvleg, hvor de fik spillet sig frem til flere chancer. Omvendt kæmpede United for at kunne holde på bolden.

Efter en lille halv time gik det så galt. Sidste sæsons spiller for reserveholdet, Demetri Mitchell, begår et klodset straffespark på Mohamed Salah, som Sadio Mané kunne sætte ind uden problemer, og så stod den 1-0 til Liverpool efter den første halve time.

Det tog dog ikke United lang tid at reagere. Mitchell, der var ude efter revanche efter det dumme straffespark, brød Liverpools spil og dribede flot op af banen, og det ender med et frispark til United. Det skulle Andreas Pereira tage sig af – hvilket han gjorde med manér. Fra 25 meter krøller han den køligt op i målhjørnet, og så står den pludselig 1-1. Et resultat, der holder til pausen, selvom Liverpool igen mod slutningen viste deres farlighed.

Anden halvleg, der går i glemmebogen

Hvis United havde planer om at komme bedre med efter pausen, viste de det meget dårligt. Selvom Merseyside-holdet havde udskiftet flere nøglespillere, kunne det ikke ses på deres spil. På trods af et markant overtag i spillet skulle der dog gå små 20 minutter, før de fik brudt bylden. Nyindkøbet Xherdan Shaqiri lagde bolden fladt tilbage i feltet, hvilket Daniel Sturridge omsatte med en afslutning på indersiden af stolpen.

Målet fik for alvor Liverpool – og især debutanten Shaqiri – i gang. Først vinder han et straffe, begået af Herrera, som unge Sheyi Ojo omsætter, men det er detaljen ved det sidste mål, man tager med fra kampen. Efter et indlæg hamrer schweizeren således et saksesparksmål i nettet med små ti minutter tilbage. Flot, flot detalje, som Joel Pereira var uden chance for at snuppe.

Dermed ender opgøret 4-1 til lokalrivalerne. Dette i en kamp, hvor United – især i anden halvleg – var chanceløse, og hvor vi står tilbage med flere spørgsmål end svar.