Lingard matchvinder mod Derby

United er klar til 4.runde af FA Cuppen, efter Jesse Lingard og Romelu Lukaku her til aften stod for scoringerne på Old Trafford.

United begyndte her til aften jagten på det der efterhånden ligner det eneste realistiske trofæ at vinde i England i denne sæson. Derby County fra toppen af the Championship var modstander i aftenens opgør i 3.runde af FA Cuppen.

Med den skuffende exit fra Carabao Cuppen for nogle uger siden til et andet tophold fra den næstbedste engelske række, var Mourinho og co forberedte på, at det langt fra ville blive en walk-over i aftenens opgør på Old Trafford.

Der var da også masser af rutine og tidligere Premier League-spillere på holdkortet hos Derby, blandt andet keeper Scott Carson og midtbaneankeret Tom Huddlestone, der er vendt hjem til barndomsklubben. Og lad det være sagt med det samme, udeholdet gjorde det ganske ok i aftenens kamp.

En af gæsternes bedste var en tidligere United-spiller. Tom Lawrence fik for nogle år siden debut under Ryan Giggs, men Lawrence slog aldrig for alvor igennem i United, og har siden været omkring flere andre klubber, inden han nu er en nøglespiller i Derbys offensive spil.

Jose Mourinho havde ikke valgt at spare andre end Nemanja Matic, der da også har virket træt i de seneste kampe. Glædeligt var det i stedet at se både Fellaini og Lukaku på bænken, efter at have været ude med skader.

De første tyve minutter stod der fuldstændig United på, og med lidt mere effektivitet og held i sprøjten, havde hjemmeholdet scoret minimum en gang i første halvleg. Men efterhånden som kampen skred frem, kom Derby længere og længere frem på banen og fik lidt mere selvtillid og tro på tingene.

Gæsterne viste i glimt lidt frem ad banen, specielt fik de kørt nogle hurtige og direkte omstillinger, som United ikke altid havde lige godt styr på. Flere af disse omstillinger blev sat i gang af United selv, da både Rashford men specielt Mkhitaryan var sløsede i deres driblinger og pasninger.

Pogba og Mata var tæt på at overliste en velspillende Carson i Derby-målet, men det lykkedes ikke at få prikket bolden i nettet i de første 45 minutter. I pausen blev det så tid til Lukaku, der afløste Mkhitaryan, der mere og mere ligner en mand med tankerne et andet sted end i Manchester.

Kampbilledet efter pausen lignede i lange perioder det man så i de første 45 minutter. United mest på bolden, mens Derby til tider viste tænder på omstillinger, hvor Sergio Romero i United-målet til tider blev sat på prøve og måtte holde handskerne varme.

Chancer for mål var der nok af, men som så ofte før på det seneste, er effektivitet ikke just et ord man vil klæbe på United-offensiven. Ros skal der dog i samme omgang sendes til Derbys defensiv, der stod solidt. Bagkæden anført af Richard Keogh stod også ofte parat til at tage i mod de indlæg der måtte komme fra Uniteds kanter og backs.

Men at United måtte vente helt til fem minutter før tid inden scoringen endelig kom, kan Jose Mourinho på ingen måde være tilfreds med. Og der er fortsat lidt at arbejde med, før det offensive spil for alvor kører på skinner.

Målet kom dog, og United slap for den frygtede omkamp på Pride Park om et par uger. Og hvem andre end Jesse Lingard stod bag målet. Lingard har været flyvende på det seneste, og scorede endnu engang et vigtigt og ikke mindst flot mål i dag, efter han sendte bolden op mod målhjørnet nogle meter uden for feltet. Klasse, af månedens spiller i december i United.

Og sørme om ikke også Romelu Lukaku fik netmaskerne til at blafre i dag. Den tilbagevendte angriber startede selv en omstilling, og efter et hurtig bande med Martial, fik belgieren sendt kuglen i nettet, og lukkede kampen med få minutter tilbage.

Med de to vigtige mål kort før tid, er United dermed klar til 4.runde i årets FA Cup, som der trækkes lod til på mandag aften.

 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford
Forrige artikel

Startopstillingen mod Derby

Næste artikel

Herrera: Vi spillede en god kamp

ANNONCE