Kompany ser frem til verdens vigtigste kamp

Læsetid
2 minutes
Læst indtil videre

Kompany ser frem til verdens vigtigste kamp

05 december, 2017 - 15:44
City-stjernen Vincent Kompany ser frem mod søndagens derby, som han kalder den vigtigste kamp i verden. Han vil ikke nedtone forventningerne men forstår godt andres behov for det.

Vincent Kompany ©Getty

Manchester City er på førstepladsen otte point foran United inden sæsonens første derby, der finder sted på søndag. Den aktuelle stilling betyder dog ikke meget, for Citys forsvarsstjerne Vincent Kompany, der kun tænker på kampen.

- Jeg trykker på en måde pause, når der er derby. Så betyder sæsonen ikke noget, og det handler kun om derbyet, siger han til Sky Sports.

- Managers og spillere vil gerne nedtone betydningen, men det er jeg ligeglad med. Derbyet er, når det er i gang, den vigtigste kamp i verden for mig. Det betyder mere end noget andet, og det kræver alt, hvad jeg har, hvad holdet har, og hvad fansene har, hvis vi skal vinde den kamp.

Belgieren scorede selv et afgørende mål i et derby i 2012, da City vandt klubbens første mesterskab. Og med forspringet på otte point kan en sejr til hans hold altså skabe et hul på hele elleve point efter blot 16 kampe.

- Det er ligemeget, hvilken position vi er i. Om vi har brug for et point eller tre point, er jeg ligeglad med. Vi skal bare sikre os, at vi kan gå fra kampen med hovederne oppe, siger Vincent Kompany, der har spillet i Manchester City siden 2008.

Følelser ude af kontrol

City-kaptajnen forstår godt, at nogle spillere vil nedtone betydningen af kampe som disse, men det er han ikke selv i stand til.

- Jeg tror, det er naturligt at ville sænke forventningerne lidt, fordi det måske gør det lettere at håndtere presset, men jeg er selv glad for at have det pres på mig, siger han til Sky Sports.

- Jeg nyder det mere end nogen anden, og jeg vil med glæde sige, at derbyet er vigtigere end ngen anden kamp. Jeg er ligeglad med, hvad andre siger.

Kompany forklarer, at det ikke er noget, han selv kan styre. Han kan bare ikke lade være med at give sig lidt ekstra i kampene mod United.

- Manageren forlanger 110 procent mod West Ham, og han forlanger det samme mod United. Men problemet er, at i et derby når man op på 120 procent, og ingen kan forklare hvorfor, men det sker i kampen, og det er ude af alles kontrol.

Kampen fløjtes i gang søndag klokken 17.30 på Old Trafford.

 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk's podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford

Bliv klædt ordentligt på til 2018/19