Karakterbogen: McTominay, van de Beek og Telles stryger til tops

Se hvilke karakterer OldTrafford.dk giver Manchester United-mandskabet oven på aftenens 1-0-sejr over Watford i FA Cuppen.

8 – Den stærke indsats med flere rigtig gode aktioner
9 – Den sublime indsats, der er tæt på at være perfekt. Som da Cristiano Ronaldo i sin debut i 2003 drev gæk med Bolton-forsvaret uden dog helt at have slutproduktet med.
10 – Den sensationelle og ikoniske indsats, der ikke kan sættes en finger på. Tænk Roy Keane mod Juventus i Torino i foråret 1999.

Indimellem giver vi også manageren en karakter. Det har vi valgt at gøre i dag efter sejren over Watford.

Dean Henderson – 6
Virkede til tider en smule usikker. Derudover var han, hvis man skal overdrive lidt, tæt på at slå Bailly ihjel, idet han knockoutede forsvarsspilleren kort før pause, da han gik ud for at bokse et indlæg. Han fik dog et cleansheet, og uanset modstander tæller det en del som keeper.

Brandon Williams – 6
Spændende at se Williams spille i højre side, hvor han bør fungere mere naturligt. Lavede en stor fejl efter otte minutter, hvor han var tæt på at koste med en dårlig aflevering tilbage i banen. Havde fint styr på den danske Watford-debutant, Zinckernagel. Gjorde det fint defensivt, men blev aldrig en del af Uniteds offensive spil.

Axel Tuanzebe – 6
Solid indsats. Er med til at sikre holdet et cleansheat og medvirkede til, at Watford ikke kom frem til nogle nævneværdige chancer.

Eric Bailly (ud 45’) – 6
Ivorianeren deltog overraskende meget i det opbyggende spil, og nød tydeligvis godt af Watford-spillernes lave preslinje. Jeg tællede én fejlaflevering. Symptomatisk for Baillys tid i United måtte han udgå med en skade i slutningen af første halvleg. Synd for forsvarsspilleren, som ikke kunne gøre meget ved, at han fik et knæ i hovedet.

Alex Telles – 7
Slog nogle gode dødbolde. Brasilianeren havde blandt andet næstsidste fod på 1-0-scoringen efter et hjørnespark. Venstrebacken tog initiativ til meget, var angrebslysten og udnyttede den plads, han fik. Defensivt kan der dog stadig lægges på. Han tabte blandt andet en duel med Ismaila Sarr, som var tæt på at koste et indkasseret mål.

Scott McTominay – 7 (OT.dk’s Man of the Match)
Midtbanekrigeren bar anførerbindet i dag. Han takkede Solskjær for tilliden ved at komme på måltavlen kort inde i opgøret, da han headede Telles’ skarpe hjørnespark i kassen. Spillede derudover en fin og kontrolleret kamp.

Donny van de Beek – 7
Fik endelig chancen fra start. Hollænderen leverede en fantastisk hælaflevering kort før halvleg, da han spillede Mata helt fri foran mål. Det var ikke muligt at tælle mange fejlafleveringer fra midtbanespillerens fod. Desværre viste han kun få glimt af magi.

Jesse Lingard (ud 79’) – 6
Deltog godt i spillet, og i første halvleg var det faktisk ikke til at se, at Lingard ikke har spillet førsteholdsfodbold siden september. Han faldt dog ud af kampen i løbet af anden halvleg, hvilket kan skyldes mangel på kampform ­– eller måske kvalitet.

Juan Mata – 6
Blev ikke sat nok i scene, men burde også på egen hånd formå at udnytte pladsen bedre mod et Championship-mandskab. Brændte en stor chance efter godt kombinationsspil i slutningen af første halvleg. Skal til gengæld have ros for at vælge de simple afleveringer og få spillet til at flyde.

Daniel James (ud 68’) – 6
Kantspilleren havde en god afslutning kort inde i kampen, da han trak ind i banen fra venstre side. Startede kampen med at tage initiativ til meget, men efterhånden som opgøret skred frem, blev waliseren mere og mere usynlig.

Mason Greenwood (ud 68’) – 5
Fik chancen helt på toppen i dag. Det blev dog aldrig Greenwoods kamp. Hans tilstedeværelse var anonym, og det 19-årige stortalent bragte ikke sig selv i spil til en startplads forud for midtugens kamp mod Burnley.

Indskiftere:

Harry Maguire (ind 45’) – 6
Havde forventet en fridag, men blev sendt i spil kort før pausefløjt, da Bailly måtte udgå med en skade. Den store englænder tog sin opgave seriøst, fik sit cleansheet, og mere er der vist ikke at sige til det.

Marcus Rashford (ind 68’) – 6
Havde en god dribletur efter 80 minutter. Her satte Rashford to mand, men, som så mange gange før, manglede afslutningen den sidste skarphed.

Anthony Martial (ind 68’) – 4
En forholdsvis ugidelig indsats af franskmanden. Han tog aldrig for alvor del i kampen.

Nemanja Matic (ind 79‘) – UB

Manageren:

Ole Gunnar Solskjær – 7
Fornuftigt af nordmanden at hvile de bærende kræfter på holdet. Solskjær formåede at sætte et hold på banen, der kunne køre sejren i hus i sikker stil. Jeg synes hans indskiftninger var fornuftige, og der var mening i at bringe Rashford og Martial på banen til slut i håb om for alvor at lukke kampen. Han kan dog ikke få en højere karakter, når sejren kun lyder på 1-0 over et Championship-mandskab. Skal man være lidt fodboldromantisk, var det ærgerligt, at Solskjær ikke levede op til sine udtalelser tidligere på ugen om at give Ighalo en ”afskedskamp”.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.