Karakterbogen: Cavani og De Gea skinner klarest i semifinale

De to rutinerede United-spillere gjorde deres arbejde i hver sin ende af banen.

5 – Den middelmådige indsats
6 – Den middelmådige indsats – dog mere positiv end negativ
7 – Den flotte indsats, der er mere end godkendt
8 – Den stærke indsats med flere rigtig gode aktioner
9 – Den sublime indsats, der er tæt på at være perfekt. Som da Cristiano Ronaldo i sin debut i 2003 drev gæk med Bolton-forsvaret uden dog helt at have slutproduktet med.
10 – Den sensationelle og ikoniske indsats, der ikke kan sættes en finger på. Tænk Roy Keane mod Juventus i Torino i foråret 1999.

Vi har som noget nyt besluttet også at give Manchester United-træneren karakter. Det vil dog i højere grad være en karakter, som er baseret på en subjektiv vurdering snarere end en objektiv. Nogle af vores skribenter føler, det er en karakter, de vil give, mens andre ikke gør.

David de Gea – 8 (kampens spiller)
Selvom der gik tre mål ind så leverede spanieren yderligere en række store redninger, som hvert fald midt i anden halvleg sørgede for, at spændingen ikke blev alt for stor.

Aaron Wan-Bissaka – 5
Hiver et gult kort til sig, men ellers en anonym indsats.

Eric Bailly – 6
Lavede et utroligt morsomt fremløb i første halvleg, der endelig meget godt illustrerer hans United-tid. Mange god ting lige indtil en dum, forkert beslutning.

Harry Maguire – 5
Morten Bruun pointerede i slutningen af kampen, at anføreren i anden halvleg stod i bagkæden sammen med tre ikke faste spillere, og at det kunne være en årsag til, at det så lidt ustabilt ud. Det gjorde det dog også undervejs i første halvleg.

Luke Shaw – 4
Snorkboblede på et tidspunkt i første halvleg, som var ved at give Roma en stor chance. Rejste sig ikke for alvor fra det.

Fred – 6
Er ikke for rolig på bolden, og vinder heller ikke ligeså mange, som vi ser, når han er bedst. En flot assist til kampens første mål trækker op.

Paul Pogba – 4
Ikke en god kamp af franskmanden, der spillede på positionen ved siden af Fred. Noget kan tyder på, at det klæder ham bedre, når han spiller i den frie rolle på venstreside bag angriberen.

Donny Van De Beek – 3
Et spøgelse på holdet blev Zak Egholm og Morten Bruun undervejs enige om, og det er desværre et meget rigtigt indtryk, man får af hollænderen, der ikke griber chancen, når han får den.

Bruno Fernandes – 6
Det var ikke en af de fremragende Bruno-præstationer, men alligevel kan han tilføje en fremragende assist til samlingen, ligesom han har en ‘hockey-assist’ på det første mål.

Mason Greenwood – 6
Prøver rigtig meget kampen igennem, men det er dog ikke meget, der lykkes. Får en stor chance, han plejer at score på i anden halvleg.

Edinson Cavani – 8
To mål, det burde nok være hvert fald et mere, men han er manden, der sørger for, at United i anden halvleg lukker den, og der ikke kommer spænding, selvom AS Roma kommer på 3-2.

Alex Telles – 3 (skiftet ind i pausen)
Det var et rigtig skidt indhop af brasilianeren. At Roma fik meget overtag i anden halvleg skyldes især den venstre forsvarside hos Telles, hvor der var alt for åbent.

Brandon Williams – 3 (skiftet ind i pausen)
Det var som med Telles ikke et særligt godt indhop. Den unge back har ikke fundet de samme takter som gennembruddet i sidste sæson.