- Jeg vælger nye spillere

Læsetid
1 minute
Læst indtil videre

- Jeg vælger nye spillere

17 maj, 2015 - 13:38
Louis van Gaal giver et indblik i, hvordan transferprocessen foregår i Manchester United.

Louis van Gaal ©Getty

Der har tidligere været spekuleret i, hvem der havde det sidste ord i Uniteds transferanliggender. Har Louis van Gaal det sidste ord med alle handlerne, eller får Ed Woodward også lov til at få indflydelse i de nye tilføjelser til truppen. 

Skal man tro manageren selv, så er der kun en person, der bestemmer her. 

- Det er mig, der kigger efter de rigtige spillere til holdet. Så fortæller jeg Ed Woodward, at jeg ønsker den og den spiller. Så har jeg også altid et andet- og tredjevalg klar på listen. Det er ikke mig, der bruger pengene, det gør han. Jeg har ingen indflydelse på økonomien, siger LVG til Manutd.com

Ikke et spørgsmål om beløbet

Det er ikke altid prisen, der er det afgørende. Selvfølgelig kigges der på alle parametre i en handel, men det handler mest om, at den rigtige spiller skal passe ind på holdet i første omgang. 

- Det afhænger af mange ting. Det første spørgsmål er altid, om spilleren kan passe ind på holdet. Så er det op til klubben at forhandle bagefter, og derfra har jeg ikke så meget med det at gøre mere. 

- Når du køber spillere for 80 mio pund, så er der altid et helt umenneskeligt press på dem. Det er aldrig let for spilleren, der har så dyrt et prisskilt. Men det handler igen også om, at vi skal have ham til at udføre de ting, vi ønsker. 

Om United springer den britiske transferrekord endnu en gang denne sommer, det vides endnu ikke. Men det lyder ikke til, at pengene har den store betydning for klubben i arbejdet med rekrutteringen af nye spillere.