James: Springet til United har været kæmpestort

Manchester Uniteds walisiske kantspiller, Daniel James reflekterer over sin første sæson i klubben, som ifølge den unge waliser selv, har budt på op- og nedture. James erkender, at springet fra Championship-klubben Swansea til Manchester United har været større, end han havde kunnet forvente.

Der var ikke mange, som på forhånd kendte alverdens til den nu 22-årige walisiske landsholdsspiller, Daniel James, da Manchester United hentede ham til klubben i juni 2019 og dermed gjorde ham til Solskjærs første officielle signing i sin tid som manager for klubben. Godt 15 mio. pund lagde United eftersigende på bordet for at købe James fri af Championship-klubben, Swansea for næsen af Leeds, som ellers var milimeter fra at sikre sig den unge hurtigløber

James kom til klubben som et relativt ubeskrevet blad, men startede som lyn og torden ved at score i sin debut mod Chelsea og efterfølgende komme på tavlen i to ud af de følgende tre runder. Den flotte start gav ham endda prisen som månedens spiller i august. Siden satte hverdagen dog ind og James har altså ikke fundet vej til netmaskerne i ligaen lige siden. Faktisk havde han slet ikke scoret for klubben siden den 31. august, før han så endelig kom på tavlen i Uniteds seneste 5-0 afklapsning af østrigske LASK Linz i den sidste kamp, som klubben nåede at spille inden nedlukningen.

En periode uden mål på over et halvt år for en offensivspiller i Manchester United, er normalvis ikke lig med succes, men det skal retfærdigvis siges, at James har bidraget med andet end mål og blandt andet leveret seks assists i løbet af sæsonen. James selv, er godt klar over, at det har været en første sæson med plads til forbederinger og han forklarer i en samtale med Scott McTominay på det ADIDAS-sponsorerede program, The Huddle, at det har været en start med op-og nedture. 

– Jeg scorede selvfølgelig mod Chelsea og havde en god første måned, så derfra blev mine forventninger selvfølgelig meget højere, udtaler James, inden han lidt modsiger selv.

–  Jeg ændrede ikke nogle af mine mål, selvom jeg startede bedre, end jeg troede. Jeg beholdt de samme målsætninger. Jeg forventede ikke mere af mig selv, men selvfølgelig, du har den der gode første måned og efter det, så døde det lidt ud, og jeg scorede ikke så mange derefter. 

Herefter byder Scott McTominay ind i samtalen og pointerer, at det ikke kun handler om at score mål. 

– Det betyder ikke noget, om du scorer mål. Det er måden, du spiller på, som er mere vigtig, og det er det, som mange unge spillere ikke forstår. Når man bryder igennem, så føler man, at man er i fantastisk form, og at man bliver nødt til at holde det kørende og blive ved med at præstere på det niveau. Men som man lærer hen ad vejen, så begynder man at lægge mærke til, hvordan man bliver ved med at spille godt. Det bemærker man. 

Daniel James er, trods den fremtrædende rolle på Uniteds førstehold, blot i gang med sin anden sæson som førsteholdsspiller – noget som James også selv lige skal vænne sig til. 

–  Det er jo det, svarer James, at komme fra Swansea til her, som du har sagt, er en stor forskel. Jeg forventede et stort spring, men det var langt større, end jeg troede. Det handler ikke kun om at kunne spille godt, men at kunne gøre det i hver eneste kamp, måske tre gange om ugen. I Swansea løb jeg jeg måske 9-10 km pr kamp, men nu i de fleste kampe er det mere 11 km og de fleste af de kilometer er i rigtig høj fart. 

Hertil tilføjer McTominay: 

– Det er et kulturskift. Du skal tilpasse dig dine omgivelser og det bliver ikke bare et direkte click. I din første måned, scorer du mål og sådan, men du spiller stadig godt. Du er ved at finde dine fødder i Premier League, en af de hårdeste ligaer i verden, så det er ikke bare som at sætte et ur eller dødnemt. Det tager også tid at tilpasse tingene i forhold til de andre ting, der foregår i dit liv. 

James, som i november fyldte 22 år, anerkender, at han stadig har meget at lære i sin karriere og mener, at den første sæson i United har været en stejl læringskurve. 

– Dette år har været en massiv læringskurve. Jeg håber selvfølgelig at kunne slutte sæsonen, men der har været en masse op- og nedture og denne sæson har virkelig hjulpet mig, da det er endnu en sæson, hvor jeg kan tage et stort spring. At komme fra Swansea, hvis jeg ser et år tilbage, så var det der min første sæson i senior fodbold og nu til denne sæson, hvor det har været endnu et stort springbræt for mig. 

– Jeg tror, at næste sæson bliver virkelig stor for os. Vi har haft skader, et par af dem langvarige på vanskelige tidspunkter, såsom Marcus (Rashford), Paul (Pogba) og dig selv (henvendt til McTominay). Jeg føler, at så snart vi får dem allesammen tilbage, med den rotation det giver mulighed for, så har vi en god chance for at udfordre om titlen til næste sæson, lyder det fra James.  

 

 

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Shaw kalder Carrick den mest undervurderede United-spiller

Næste artikel

Van der Sar: Fokusér på næste sæson

ANNONCE