Hvert ord fra det store interview med Solskjær

Der kom, selvfølgelig, et stort interview med Solskjær i kølvandet på hans ansættelse. Du kan læse hvert et ord herunder.

Torsdag formiddag skete det, der for mange virkede som uundgåeligt. Ole Gunnar Solskjær gik fra caretaker til permanent manager i Manchester United. Nedenunder kan du læse hvert ord, Solskjær havde at sige i sit første interview som permanent manager.

Hvordan føles det at være permanent manager i denne store klub?

– Det er en stor ære, og jeg tror, alle ved – og det har jeg snakket om i løbet af de sidste par måneder – at dette er et drømmejob for enhver i fodboldverdenen og specielt for dem, der har været involveret med Manchester United. At få muligheden for at føre klubben fremad, med det store potentiale, der er, er fantastisk.

Du har haft megen opbakning fra fansene – hvordan føles det?

– Jeg har altid haft den, men jeg må sige, at de sidste par måneder har været helt vanvittigt med den måde, de har taget spillerne, mig og trænerstaben til sig. Vi har virkelig værdsat støtten og forhåbentlig kan vi betale dem igen nu.

Hvor meget hjælper det at vide, at hele ledelsen, fra top til bund, står bag dig?

– Det føles godt. Det har været tre fantastiske måneder, den støtte jeg har haft her fra da jeg gik ind, til de snakke jeg har haft med Ed, ejerne, personalet i og omkring her, har været dejlig. Det er dejligt at tilbagebetale den tillid, de har givet mig. Vi har haft mange gode præstationer. Det har været tre fantastiske måneder, og jeg håber at betale alle tilbage.

Hvor meget har folk som Mike Phelan, Kieran McKenna og Michael Carrick hjulpet dig med at realisere denne drøm?

– Det er en holdindsats. Det handler ikke kun om manageren, det handler om træneholdet, hvad vi har opnået sammen, spillerne, medarbejderne ved Carrington og fansene. Jeg elsker at komme på arbejde med de medarbejdere, vi har.

Du havde stor succes som spiller her, hvor meget af det vil du gerne føre videre som manager?

– Det er kravet i United. Man skal stræbe efter at forbedre sig og efter succes og trofæer. Endnu en af vores ambitioner er, at vi vil være helt deroppe og konkurrere med de bedste fra nu af.

Der er mange udfordringer forude, både korte og langsigtede, men hvor spændt er du på dem?

– Jeg ville ikke have sagt ja, hvis jeg ikke glædede mig til det, og jeg ikke troede på klubben, potentialet og det, vi laver. Jeg føler og håber, at jeg kan gøre dette job retfærdighed. Det var det første, jeg sagde til mig selv, da jeg fik dette job et par måneder tilbage. Forhåbentlig kan jeg endda forbedre det.

Hvis vi kigger lidt længere frem, med en travl presæson og uden tvivl et travlt transfervindue, hvor spændt er du på fremtiden?

– Meget spændt. Hver dag er en udfordring og en test. Vi har Watford og Wolves nu, de to hold, der er “best of the rest” i denne sæson, så på kort sigt er det min prioritet. Så har vi kommende kampe, sommertransfervinduet, forbedringer af holdet og aftaler med spillerne om, hvordan vi vil have dem til at forberede sig til næste sæson. Jeg har diskuteret med Ed og klubben om mine ideer til fremtiden, og nu er de mine beslutninger.

Bliver det en travl sommer?

– Ja, men jeg glæder mig til det. Hvis du ikke ser frem til at arbejde for denne klub, så gør du det forkert. Jeg kan ikke vente, jeg har mere eller mindre forberedt hele mit voksne liv, eller i hvert fald siden min skade, på at være træner et eller andet sted, og jeg har altid været dum eller naiv eller nok til at drømme om dette job.

Hvor stolt og begejstret er din familie for dig –  og hvad ligger forude?

– Vi har virkelig nydt de sidste otte år i Norge. Det vil være en forandring for dem, men vi ser frem til det. Disse tre måneder, eller seks måneder, som jeg blev oprindeligt udnævnt til, var vi enige om, at vi ville håndtere separat som en familie, da der ikke var behov for at flytte dem herover. Nu flytter de så herover. Vi startede med at bygge et hus i 2007, og måske kan vi endelig flytte ind i det i 2019. Det er meget planlægning.

Og dermed ikke flere spørgsmål i pressekonferencer om din langsigtede fremtid?

– Det bliver en god ændring. Men du bliver kritiseret, du bliver rost, hver dag er en test, det kommer ikke til at være en sovepude, det bliver et ekstra energiboost til at gøre endnu mere for klubben.

Er du så stolt af, at du ikke længere er caretaker – men manager for Manchester United?

– Den caretaker-rolle sad aldrig rigtigt med mig. Jeg har nydt det indtil videre. Jeg sagde, at jeg ville nyde det, indtil det var overstået. Det er stadig mit mantra, det er en fantastisk mulighed.

Forrige artikel

Woodward: Solskjær er den rette person til at føre klubben videre

Næste artikel

Fanorganisation kræver opbakning, transfers og en sportsdirektør til Solskjær

ANNONCE