Hvad synes Mourinho om VAR?

Læsetid
1 minute
Læst indtil videre

Hvad synes Mourinho om VAR?

13 februar, 2018 - 12:25
På lørdag møder United Huddersfield i FA Cuppen i en kamp, hvor VAR-systemet bliver testet. Men hvad synes José Mourinho om systemet?

Jose Mourinho mod Arsenal ©Getty

For nogle tilskuere er det efterhånden ved at være for mange gange, at tvivlsomme dommerkendelser stjæler rampelyset efter en fodboldkamp. Det har man i flere lande forsøgt at imødekomme ved at indføre Video Assistant Referee(VAR, red.). Blandet i Bundesligaen i Tyskland og La Liga i Spanien. 

I England har man testet systemet i nogle opgør i Carobao Cup og FA Cuppen, og på lørdag er det for første gang Manchester Uniteds tur til at spille en kamp, hvor systemet testes. Det er i FA Cup-kampen mod Huddersfield. Systemet er meget omdiskuteret, men Uniteds manager, José Mourinho mener, at det er dommerne, der skal vurdere, om det er en god idé eller ej.

- Dommerne ønsker at præstere så godt, som de kan. Og de kan ikke lide at lave fejl. Men nogle gange laver de fejl, og det er menneskelige fejl, som man ikke kan komme udenom, medmindre dommerne får hjælp. Så hvis dommerne er positive overfor systemet, så vil jeg være glad for, at det bliver taget i brug på fast basis, siger portugiseren til MUTV.

I øjeblikket er VAR på forsøgsbasis i engelsk fodbold, og det er en helt naturlig begyndelse ifølge den tidligere Real Madrid, Chelsea og Inter-manager.

- Selvfølgelig skal det tilpasses. Dommerne skal sikre, at systemet ikke ændrer rytmen i kampen, og de følelser som spillet også frembringer, skal heller ikke glemmes. Folk skal ikke vente to minutter på at finde ud af, om de kan fejre et mål.

- Men set fra mit professionelle syn, kan jeg godt lide tanken om, at vi kan være mere sikre på, at der bliver taget den korrekte beslutnung. Er der straffe, er der hånd på, er det et rødt kort? Jeg er fan af den korrekte beslutning-

 

Alexis Sanchez får den ikoniske trøje nummer 7 - Skal du også have den? 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk's podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford

Bliv klædt ordentligt på til 2018/19