Hvad betyder Citys udelukkelse fra CL for United?

Læsetid
1 minute
Læst indtil videre

Hvad betyder Citys udelukkelse fra CL for United?

15 februar, 2020 - 03:46
Manchester City udelukkes fra al europæisk fodbold de næste to år, og det kan komme Manchester United til gode.

Champions League ©Getty

Det europæiske fodboldforbund, UEFA, meddelte i en pressemeddelse fredag aften, at Manchester City udelukkes fra al europæisk fodbold de næste to år - gældende fra næste sæson. 

Ifølge engelske The Guardian betyder det, at femtepladsen i denne sæson vil give adgang til næste sæsons Champions League. Det vil ske fordi, at Manchester City med al sandsynlighed slutter indenfor top 4, som normalvis er Champions League-givende. Men da City udelukkes og England skal have fire hold med i turneringen, overgår de lyseblås CL-billet til femtepladsen i Premier League. 

Det betyder, at Manchester United nu kun er fire point fra en CL-givende plads i tabellen - endda med en kamp i hånden. 

Sådan som tabellen ser ud nu, må man anse, at både Liverpool og Leicester City ikke er til at hente og derfor bliver to af de fire engelske repræsentanter i det forjættede land til næste sæson. I kampen om at blive en af de to sidste repræsentanter for England i CL, er Manchester United i konkurrence med Sheffield United, Tottenham, Wolves, Everton og Arsenal. 

Lige p.t. er det oprykkerne fra Sheffield United, der sidder på femtepladsen med 39 point efter 26 kampe. 

Manchester City meddelte kort efter UEFAs udmelding, at de vil appellere dommen til Den Internationale Sportsdomstol (CAS). Det er derfor endnu for tidligt at sige, hvorvidt femtepladsen vil blive adgangsgivende til næste sæsons Champions League.   

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.