Husker du: Dengang Ferguson spillede for United

Læsetid
1 minute
Læst indtil videre

Husker du: Dengang Ferguson spillede for United

13 april, 2018 - 15:10
Sir Alex Ferguson var manager for United i 27 år og fik én gang selv minutter på banen.

Sir Alex Ferguson ©Getty

Fra 1986 til 2013 hed Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson med et hav af titler til følge. 

Der hersker i dag ingen tvivl om, at den legendariske skotte er Storbritanniens bedste træner gennem tiderne, men før det havde han en mindre succesfuld karriere som professionel fodboldspiller i bl.a. Glasgow Rangers. 

Hvad de færreste måske til gengæld ved, er, at Ferguson også står noteret for én optræden i Manchester United. Det skriver Yahoo! Sports. Tilbage i 1987, i Fergusons anden sæson som United-manager, trak han nemlig selv den røde trøje over hovedet.

Det skete i en venskabskamp mod fodboldholdet Somerset Cricket Club Trojans (ej at forveksle med sportsgrenen cricket) under en træningstur til Bermuda. 1. december 1987 skiftede Ferguson således sig selv og sin daværende assistenttræner Archie Knox ind med 25 minutter tilbage af kampen, som United førte 3-2. 

2000 tilskuere var efterfølgende tæt på at blive vidne til endnu et historisk øjeblik, da den dengang 45-årige Ferguson var tæt på at score på hovedstød. Han missede dog muligheden og måtte istedet se Archie Knox udbygge føringen til 4-2. 

- Det var sjovt, for dengang var han i 40'erne, og vi drillede ham med, at vi nemt kunne komme forbi denne gamle mand," sagde den tidligere Trojans-målmand Llewellyn Simmons til Bermuda Sun i 2013 ifølge Yahoo!. 

Uniteds tre andre mål i kampen blev i øvrigt sat ind af Jesper Olsen, Brian McClair og David Wilson. 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk's podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford

Bliv klædt ordentligt på til 2018/19