Grant: Solskjær er stadig en giftig afslutter

Læsetid
1 minute
Læst indtil videre

Grant: Solskjær er stadig en giftig afslutter

23 maj, 2019 - 17:12
Forud for legende-kampen har reservemålmanden, Lee Grant, udtalt sig om hans træners evner foran mål.

Ole Gunnar Solskjær ©Getty

Selvom Ole Gunnar Solskjær lagde fodboldstøvlerne på hylden i 2007, har han ifølge reservemålmanden, Lee Grant, ikke mistet sin målnæse. Målnæsen der gjorde ham til en frygtet angriber i Premier League mellem 1996-2007, og som også hjalp Manchester United i den famøse Champions League finale i ’99 mod Bayern Munchen. Nordmandens afgørende mål var medvirkende til Uniteds Treble sæson, hvilket også ligger til grund for legende-kampen mod netop Bayern Munchen.

Lee Grant var selv 16 år og United-fan, da finalen blev spillet. Målmanden har som mange andre fans ikke glemt kampen.

- Jeg sad og så kampen på sofaen, og havde så småt mistet håbet for en sejr. Tæt på tårer faktisk, da jeg havde set frem til kampen i lang tid. Vi havde endda champagne på køl, hvilket vi ellers aldrig havde, udtaler Grant til manutd.com.

Kampen så som bekendt længe ud til at gå tyskernes vej, men den vendte pludselig til Grants’ store forløsning.

- Da slutfløjten lød, var det helt skørt. Jeg husker, at jeg fløj ud at døren og gled hen ad jorden på knæene. Champagnen kom frem, og blev sprøjtet over det hele. Det var et fantastisk øjeblik!

Da det blev offentligtgjort, at en af heltene fra 99’ holdet skulle overtage Manchester United, var Lee Grant naturligvis spændt. Den engelske målmand var yderligere spændt på at se, om Solskjær fortsat besad nogle af hans evner.

- Vi havde en skudøvelse og jeg lavede lidt en-mod-en øvelser med Romelu (Lukaku red.) og Paul (Pogba red.). Ud af øjenkrogen kunne jeg se, at Solskjær varmede lidt op.

Grants helt fra finalen skuffede ikke.

- Han kom hen og trænede med os - og hvis jeg skal være helt ærligt, er han stadig ret giftig. Han var dog lidt uheldig, da han blev ved med at ramme den samme stolpe. Men hans touch var der stadig og hans instinkt. Han er virkelig en klinisk afslutter, og jeg glæder mig til at se ham i legende-kampen.

Legende-kampen er som sagt et gensyn med nogle af spillerne fra kampen i ’99, og er en markering af 20-års dagen for denne. Sir Alex Ferguson har i øvrigt takket ja til at være træner for legende-holdet. Kampen bliver spillet den 26. maj.