- Gav alt for fansene

Læsetid
1 minute
Læst indtil videre

- Gav alt for fansene

27 oktober, 2016 - 00:33
Jose Mourinho mener, at dagens derbysejr først og fremmest bør tilskrives spillernes iver efter at vise, at de ville gengælde fansenes uovertrufne opbakning i en svær periode.

Manchester Uniteds sektion imod Club Brugge august 2015 ©Getty

Ondt blev ikke værre efter nederlaget til Chelsea, da naboerne fra Manchester City i dag gæstede Old Trafford i ligacuppen. Tværtimod viste Jose Mourinhos tropper vilje og endte med sejr over lokalrivalerne.

Uniteds portugisiske træner er særligt glad for sine spilleres professionelle indstilling til cupkampen, som kom efter en hård periode med både op- og nedture. Det siger han til Sky Sports.

- Jeg er glad. Spillerne gav alt, og de fortjente at vinde. Og selvfølgelig - alt er gået imod os den sidste uges tid, men vi er professionelle. 

- Det er klart, at fansene føler det dybt, når man får så dårligt et resultat. I dag havde vi en god mulighed for at lette en smule på den følelse. Det er et derby, det er en knockout, og at vinde over Man City tror jeg giver alle en bedre følelse. 

Fænomenale fans fortjener gengældelse

Efter nederlaget til Chelsea undskyldte Mourinho over for fansene, at det gik som det gjorde, og portugiseren indrømmer da også, at resultatet havde en indflydelse på styrken af dagens startopstilling. 

Porgugiseren mener, at det var det mindste, han og United-holdet kunne gøre for at tilbagebetale fansenes større i en svær periode.

- Jeg er især glad på spillernes og fansenes vegne. Vi havde en god stime af resultater, det havde vi. Jeg tror, vi i de sidste syv kampe kun har tabt en enkelt. Men det var et stort nederlag - noget, denne klubs historie ikke fortjener.

- Det er klart, at når jeg er i en klub, så ligger mit hjerte hos fansene, og efter den kamp følte jeg især med dem. Men sandheden er den, at jeg aldrig har haft fans som her.

- Vi tabte 4-0, men de støttede os stadig. I dag var stadionet fyldt - ikke fyldt med mennesker, men ægte støtte. Det ligner virkelig, at den støtte, folk giver til klubben, er større end dårlige resultater; større end tre dårlige sæsoner. 

- Så vi er nødt til at gengælde støtten. Og i dag, uagtet af resultatet - vi kunne have tabt, men mine spillere gjorde virkelig alt. Endda i en svær periode med kampe hele tiden, store kampe; Liverpool, Fenerbahce, Chelsea, City, og mine spillere gav virkelig alt, de havde.

- Spillerne viste i dag, at de virkelig brænder for det. De brænder for fansene - de kæmpede for dem.   

Efter dagens 1-0-sejr er storebror i Manchester kvalificeret til kvartfinalerne af EFL Cuppen, hvor man enten 29. eller 30. november tager imod West Ham på Old Trafford.

Næste opgave for Mourinho og co. er på lørdag, hvor Burnley kommer på besøg i Premier League.

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her