Fem eksempler på fremragende sæsonstarter

Læsetid
2 minutes
Læst indtil videre

Fem eksempler på fremragende sæsonstarter

12 august, 2019 - 17:06
Manchester United har fået en fremragende sæsonstart med gårsdagens 4-0-sejr over Chelsea, så i den anledning har vi fundet fem andre fremragende sæsonstarter, Manchester United tidligere har fået.

I går vandt Manchester United 4-0 over Chelsea, og befinder sig nu på Premier Leagues andenplads og er absolut i selvtillidens føresæde. I den sammenhæng har vi fundet fem eksempler på fremragende sæsonstarter for Manchester United, og hvordan det gik efterfølgende.

Sæson 2011/12

Her vandt Manchester United alle fem kampe i starten af sæsonen og havde dermed 15 point ud af 15 mulige. Manchester United havde umiddelbart et svært startprogram, hvor man skulle møde Tottenham, Arsenal og Chelsea indenfor de første fem kampe.

United vandt 2-1 i første kamp ude mod West Bromwich og fulgte op med en flot 3-0-sejr hjemme mod Tottenham. Derefter fulgte en hjemmekamp mod selveste Arsenal, som endte med de ikoniske 8-2-cifre - en kamp, de færreste United-fans glemmer. 

Derefter fulgte en 5-0-sejr ude mod Bolton og en 3-1-sejr mod Chelsea, inden man på udebane måtte dele i porten mod Stoke i sjette spillerunde. Her markerede Manchester United sin bedste sæsonstart i Premier League-æraen efter fem kampe, men endte desværre med at blive slået på målstregen af Aguero og Manchester City, og måtte tage til takke med en andenplads i Premier League.

Sæson 2017/18

Her er der tale om sæsonen, José Mourinho kalder for sin største præstation nogensinde - altså den sæson, hvor Manchester United endte nummer to. Det gjorde de, fordi de startede sæsonen helt suverænt, og formåede at følge Manchester City trit for trit indtil starten af november måned.

United lagde ud med to 4-0-sejre i træk over henholdsvis West Ham og Swansea, vandt derefter 2-0 mod Leicester, hvorefter man igen måtte tage til Stoke og få et uafgjort resultat. United formåede at vinde de næste tre kampe, og havde 22 point efter syv kampe, og lå nummer to, á point med Manchester City.

Som den opmærksomme læser måske kan huske, endte de to Manchester-klubber ikke på samme pointtotal i maj måned - City havde distanceret bysbørnene med 19 point, men alligevel var det nok til, at Manchester United kunne sikre sig andenpladsen i 2017/18-sæsonen.

Sæson 2005/06

Her går vi 14 år tilbage i tiden, hvor Manchester United lagde ud med tre sejre i træk - 2-0 over Everton, 1-0 over Aston Villa og 2-0 over Newcastle. Derefter spillede man uafgjort med både Liverpool og City, som gjorde, at man havde en pointtotal på 11 point efter fem kampe.

Denne gang endte det heller ikke med en endelig Premier League-triumf for "De Røde Djævle". José Mourinhos Chelsea vandt med otte points margin ned til Manchester United, der igen blev sølvvindere i Premier League.

Sæson 1999/00

Denne gang er vi gået 20 år tilbage til den sæson, der skulle forsvare treble-sæsonen. Som bekendt blev det ikke til en treble-sæson to år i træk, men alligevel formåede Manchester United at få en flot sæsonstart alligevel, med fire sejre og en uafgjort i de første fem kampe.

Denne gang lykkedes det dog for Alex Fergusons drenge at vinde mesterskabet, hvor man vandt med imponerende 18 point ned til Arsenal på andenpladsen.

Sæson 2006-07

Vi skruer lidt frem i tiden igen. De to foregående sæsoner var præget af to PL-triumfer til Chelsea, og Manchester United skulle ud og bevise, at Premier League-trofæet hørte hjemme på Old Trafford. Det gjorde de med stil.

Man vandt nemlig hele 11 kampe ud af 13 mulige, og tabte i denne periode kun en kamp, som var en sløj hjemmebanepræstation mod Arsenal. Det var derudover denne sæson, hvor Cristiano Ronaldo fik sit gennembrud, hvor han lavede 17 mål i 32 Premier League-kampe.

Manchester United vandt Premier League med 89 point, og havde lagt et godt fundament til sæsonen efter, hvor der både stod Premier League- og Champions League-trofæer på menuen.

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.