FC Bayern Münchem melder klart fra til udbryderliga

Læsetid
1 minute
Læst indtil videre

FC Bayern Münchem melder klart fra til udbryderliga

20 april, 2021 - 16:46
Den tyske storklub fortæller, at man ikke har i sinde at deltage i ligaen, og at man står i solidaritet med Bundesligaen.

Bayern Münchens CEO, Karl-Heinz Rummenigge ©Imago

FC Bayern Münceh er ikke blandt de klubber, som har præsenteret forslaget om udbryderligaen, og den sydtyske storklub har netop gjort det meget tydeligt, at de ikke vil deltage.

- Vores medlemmer og fans afviser Super League. Det er FC Bayerns ønske og mål, at de europæiske klubber fortsat lever den fantastiske og emotionelle turnering, der er Champions League og udvikler den sammen med UEFA. FC Bayern siger nej til turneringen, siger klubbens præsident Herbert Hainer på klubbens hjemmeside.

Tysk fodbold er kendetegnet ved "50+1" modellen, som betyder, at klubbens medlemmer, fansene, har halvtreds procent af stemmerne i klubben +1. Så fansene har altså - hvert fald på paipret - det sidste ord.

Klubbens CEO Karl Heinz Rummenigge står også meget skarpt i sin holdning til udbryderligaen.

- På vegne af ledelsen vil jeg gerne gøre det klart, at vi ikke tager del i Sper League. FC Bayern München står sammen med klubberne i Bundesligaen. Det har altid været og er en stor ære for os at repræsentere Tyskland i Champions League, siger han.

Holdene bag udbryderligaen vil rigtig gerne have 20 hold med i deres turnering, 15 der er faste deltagere og så fem løse pladser. FC Bayern München melder her klart fra, Paris Saint Germain er heller ikke med i skrivende stund, så det kan begynde at se svært ud bare at blive 15 faste.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.