Fan vil sagsøge United

Han har siddet der længe – på North Stand Tier 3. 46-årige Darron Abbott, der bor i Bolton, er sæsonkortholder på Old Trafford. Sæsonkortet har han haft…

Han har siddet der længe – på North Stand Tier 3. 46-årige Darron Abbott, der bor i Bolton, er sæsonkortholder på Old Trafford. Sæsonkortet har han haft så længe, at han efterhånden kender alle de andre, der sidder samme sted på stadion. Men det kan være slut nu.

Klubben vil nemlig rykke rundt på afsnittene på stadion, således at udebaneafsnittet flyttes op på tredje etage på Sir Alex Ferguson-stand, den gamle “North Stand.” De United-fans, der sidder deroppe, skal så placeres der, hvor udebanefansene er nu. Det er Darron Abbott godt og grundigt træt af – så træt, at han nu overvejer at lægge sag an mod klubben.

“Da vi under sidste kamp hørte snak om, at klubben ville flytte os, kontaktede jeg billetkontoret. Her var der en, der læste et brev op for mig, som de havde tænkt sig at sende ud til os. I det står der, at de flytter os til East Stand, hvor udefansene sidder nu. Så sagde jeg, at jeg ville sagsøge dem for kontraktbrud,” siger Darron Abbott til Manchester Evening News.

“Det står ingen steder i betingelserne for et sæsonkort, at de har tilladelse til at rykke os rundt, med mindre det gælder cup-kampe. De er bare en flok amatører. Det er ligesom sangen: ‘De er Manchester United, de gør, hvad de vil,'” siger en fortørnet Abbott, der har været fan af klubben siden dengang, hans forældre tog ham med til Belle Vue-hundevæddeløbsbane, hvor 1968-holdet viste Europa Cup-trofæet frem.

Klubbens officielle forklaring på omrokeringen er, at det skal give bedre stemning på Old Trafford. I første omgang ske det kun som et forsøg til kampen mod Aston Villa, men går denne kamp godt, bliver flytningen formentlig permanent fra næste sæson. Darron Abbott kan ikke lade være med at tro, at det handler om penge:

“Kynikeren i mig ville jo sige, at det drejer sig om penge. De tager 35 pund for at sidde på øverste etage på North Stand, mens det koster 45 pund for udefans. Hvis de bytter rundt, koster det fortsat 45 pund for udefans, og så kan de tage flere penge for sæsonkortene til pladserne på East Stand næste sæson. Vi bliver ved med at få fortalt, at vi ikke er fans, vi er kunder – og sådan her behandler man ikke kunder,” siger Abbott.

Klubben afviser uro blandt fans

En talsmand for Manchester United kan dog ikke se problemerne i, at fansene skal rykkes rundt:

“Der er ingen garanti for, at vi ender med at rykke på noget – det kommer an på prøvekampen (som bliver mod Aston Villa, red.). Men alle de fans, der bliver flyttet, får bedre sæder og nogle gavekort som tak for deres forståelse og samarbejde. Motivet for vores arbejde er at få det lavet, så både klubbens fans får de bedst mulige sæder, og så holdet, der værdsætter fansene enormt, får den bedste støtte. Vi er kede af, at denne fan (Abbott, red.) har det sådan, men vi mener, at vi har gjort mest muligt for at tage hånd om de bekymringer, fans måtte have.

Talsmanden mener i øvrigt, at langt de fleste fans af klubben er enige i beslutningen om at rykke rundt på afsnittene.

Forrige artikel

Fergie: Vi rammer formen perfekt

Næste artikel

Cantona tror på United

ANNONCE