Everton sejrede sikkert mod United

United skuffede fælt i dag på Goodison Park, og måtte indkassere et nederlag på 3-0.

United jagtede revanche i dagens kamp på Goodison, efter sidste weekends gode præstation, men manglende point i udekampen mod Chelsea. Men det er aldrig nemt at spille på Goodison mod et hårdt kæmpende Everton-mandskab.

Endnu engang havde Louis van Gaal givet genvalg til langt de fleste på holdet, og blot Daley Blind var ny i startopstillingen i forhold til sidste uges kamp mod Chelsea. Hollænderen erstattede Radamel Falcao i startopstillingen, hvilket betød at Rooney atter var tilbage i angrebet.

Den tidligere Everton-spiller var dog en skygge af sig selv, og var stort set usynlig i dagens opgør, og anføreren skal levere markant bedre de næste kampe for at kunne være tilfreds med sæsonafslutningen. Rooney gik ud kort før tid med en lille skade, og blev erstattet af tilbagevendte Robin van Persie.

En anden tidligere Everton-spiller var også i fokus i dagens opgør. Marouane Fellaini havde en forfærdelig sæson sidste år siden skiftet fra Everton, men den lange belgier har vendt bøtten i år og været et af de bedste for United i flere kampe.

Hjemmeholdet gik kampen igennem til Fellaini, smed sig i duellerne og havde helt klart en taktik med at få provokeret Fellaini, der hurtigt fik raget et gult kort til sig. Han blev taget ud i pausen, og erstatett af Falcao, dog uden succes.

Kampen var blot små fem minutter gammel da Everton satte første søm i United-kisten. Et hjørnespark fra United endte få sekunder efter i nettet bag David de Gea, efter en fremragende omstilling af hjemmeholdet. Dog godt hjulpet på vej af tøvende forsvarsspil af McNair og Smalling.

Herefter kom United bedre med i kampen, selv om der manglede tempo og bevægelse i spillet. Alt for ofte kunne Paddy McNair fornemt drive bolden langt frem på banen, men havde sjældent mange medspillere at aflevere videre til. Det vækkede minder om tidligere kampe på sæsonen, hvor bevægelse og tempo var en alvorlig mangelvare i United-spillet.

Efter 35 minutters spil kom målet til 2-0, da United gav Everton hele tre hjørnespark i træk. Og med en mand som Leighton Baines ved man, at indlæggene er præcise. Det udnyttede John Stones til at heade bolden i nettet, i en situation hvor vi igen må konstatere at opdækningen ikke var helt god nok, da Valencia slet ikke fik fulgt med Stones på hjørnesparket.

Skiftet i pausen hjalp ikke meget, og heller ikke indskiftningen af Angel Di Maria i stedet for Juan Mata hjalp United-spillet. Til gengæld havde Everton mere succes med indskiftningen af Kevin Mirallas, der efter få minutter på banen kunne gøre det til 3-0.

Et mål Louis van Gaal og trænerstaben nok vil være yderst kritiske over efter kampen. Hele bagkæden stoppede ganske enkelt op og regnede med at der ville blive dømt off-side, da Romelu Lukaku ganske rigtigt var i strafbar position. Men han lod bolden være, og i stedet kom Mirallas og fik frit løb mod mål og scorede sikkert til 3-0. Igen var Valencia ikke opmærksom nok, og det samme må siges om Smalling og McNair, der lavede en fejl på miniput-niveau.

Skuffende ringe af United, der slet ikke fik truet Tim Howard i Everton-målet, på trods af lange perioder med masser af boldbesiddelse. Heldigvis smed Liverpool dog point i går, og på trods af de har en kamp i baghånden, er der stadig lidt at give af for United i kampen om pladserne til næste sæsons Champions League.

Van Gaal, Giggs og co må tilbage på træningsbanen, og finde tilbage til rytmen og spillet der gav flot spil og sejre på stribe. United er nu uden mål og point i to kampe. Det skal der rettes op på næste hvor West Bromwich gæster Old Trafford.