Er Bruno Fernandes på vej til United?

Læsetid
3 minutes
Læst indtil videre

Er Bruno Fernandes på vej til United?

11 januar, 2020 - 14:23
Fredag løb rygterne om et Bruno Fernandes-skifte til Manchester United pludselig stærkt. De gjorde de dog også i sommer, så hvad er status?

Manchester United skriger efter ikke bare én men hvert fald to eller måske endda tre midtbaneforstærkninger, og en af de spillere som flere fans har skreget højest på, er portugisiske Bruno Fernandes, som ligesom i sommerens transfervindue nu igen er hovedperson i en transferhistorie, hvor United indgår.

I sommerens transfervindue var der i portugisiske medier ikke tvivl om, at Sporting Lissabons midtbaneprofil var tæt på et skifte til engelsk fodbold og Manchester United, men der var få engelske medier, der nævnte noget. Da transfervinduet lukkede i starten af august, skrev blandt andet The Athletic, at Bruno Fernandes var på radaren i United, men han blev i processen siet fra tidligt på sommeren.

Men kan vi så tro på rygterne den her gang? Vi prøver at se på, hvad der er blevet sagt og skrevet om sagen i først engelsk og siden portugisisk presse.

England:

Allerede torsdag begyndte de første historier i sagen at køre. I sidste weekend skulle både Ole Gunnar Solskjær og Mike Phelan have været i Portugal for at overvære Bruno Fernandes, og det var en historie, som Simon Stone kommenterede på i et radioprogram fredag.

- Jeg blev fortalt i går (torsdag, red.) fra to forskellige kilder klubben, at United er interesseret i ham, og jeg spurgte Ole Gunnar Solskjær på pressemødet om turen til Portugal. Han afværgede ved at sige, at "om jeg var til kampen eller ej er irrelevant." Men det er det jo tydeligvis ikke, for han kunne nemt have afvist det, siger Simon Stone.

BBC-journalisten tolker den reaktion fra United-manageren, som om at nordmanden var tilstede ved kampen mellem Sporting Lissabon og Porto, og at der er interesse fra United. 

Simon Stone henviser også til sin kollega hos BBC Richard Askam, der har bekræftet rygter om, at repræsentanter for Sporting er i kontakt med folk i Manchester United. På Twitter har han skrevet:

 

 

The Atlhetic har også været på sagen, og de skriver, at selvom Manchester United i sommer var frustrerede over, at flere portugisiske medier i sommer meget vedholdende hævdede, at der var konkrete forhandlinger i gang, så stoppede man ikke med at spejde Fernandes tæt.

Ifølge mediet har bærende kilder i klubbens hierarki sagt, at der er en forventning i klubben om, at det kan lykkes at hente to spillere i dette vindue. The Athletic nævner også tyske Kai Havertz. men Bayer Leverkusen-spilleren skulle være for dyr, hvorfor Bruno Fernandes er højere på ønskelisten.

Hos mediet The Standard beder James Robson på Twitter United-fans om lige at slå koldt vandt i blodet, inden han skriver, at Bruno Fernandes er en mulighed for United, men der dog stadig er visse forbehold.

James Robson er Manchester-korrespondent for The Standard, og han dækker til daglig både Manchester United og Manchester City tæt.

Portugal:

Ligesom i sommer er der en smule mere tryk på historierne i den portugisiske presse. I går, fredag, var det både radiostationer, TV-kanaler og aviser, der var på sagen. 

Mest konkrete var avisen Diario de Noticias, der skrev, at en kilde i Sporting Lissabon havde bekræftet, at en handel var på tale, hvor to Manchester United-spillere kunne indgå i en byttehandel. En anden kilde i klubben havde bekræftet, at klubbens præsident Frederico Varandas var væk i 'forretningsøjemed'. En historie der altså passer med Richard Askams historie om, at repræsentanter fra begge klubber er i forhandling.

Læser man flere portugisiske mediers nyhedsstrøm igennem, så er det bredt forstået blandt flere, at Frederico Varandas er i London til forhandlinger med Manchester United.

I dag, lørdag, er det avisen Jornal de Notícias, der er mest konkrete og skriver, at Sporting kræver 70 millioner Euro for deres midtbanestjerne, og at United prøver at sænke den pris en smule ved blandt andet at inkudere en spiller i handlen.

Lidt i samme bane er mediet A Bola, som dog skriver, at United er langt fra at ville acceptere prisen på de 70 millioner pund men at spillere i en byttehandel bliver overvejet. Mediet nævner blandt andet Marcos Rojo, der kunne ryge et smut til Portugal.

Hvad ved vi så?

Ligesom i sommer er det forskellige meldinger, der kommer fra de to landes medier, men når BBC bekræfter, at der er forhandlinger i gang mellem repræsentanter fra begge klubber, så vejer det tungt. Men på transfermarkedet ved vi, at der er langt fra forhandling til en endelig handel.

Hvad vi også ved er, at når først BBC-journalister er gået ind i en sag, så følger de den til dørs, og da der umiddelbart er taget et par begyndende skridt de seneste 48 timer, så er det måske en sag, der kan udvikle sig de kommende dage.

Derfor vil vi selvfølgelig følge med i, hvad de portugisiske medier skriver, men i høj grad hvad Simon Stone og Richard Askam fra BBC kommer frem til. 

 

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.