Elanga årets spiller på U18-holdet

Læsetid
1 minute
Læst indtil videre

Elanga årets spiller på U18-holdet

17 september, 2020 - 17:09
Svenske Anthony Elanga har vundet 'Jimmy Murphy Youth Team Player of the Year Award' for sine optrædener på U18-holdet i den forgangne sæson.

Elanga i sin første træningskamp for Uniteds førstehold ©Getty

Den svenske kantspiller Anthony Elanga har vundet 'Jimmy Murphy Youth Team Player of the Year Award' - en pris der gives til en spiller der har imponeret på U18-holdet.

Elanga nåede at spille ni kampe for U18-holdet inden sæsonen blev annulleret, hvori han scorede syv mål.

Hans flotte optrædener skaffede ham også otte kampe på U23-niveau, men han har stadig til gode at være udkaldt til en førsteholdstrup i en professionel kamp, men fik dog sine første minutter med seniorerne i træningskampen mod Aston Villa i sidste uge.

Elanga blev valgt til prisen af U18-træner Neil Ryan der indrømmer at der var andre om buddet:

- Det var en svær beslutning for der var også andre spillere der havde en god sæson for ungdomsholdet. De har alle arbejdet stenhårdt i år og vi kunne nemt have valgt mere end en vinder. Teden Mengi var eksempelvis fantastisk i FA Youth Cup, men han har spillet og trænet mest med U23-holdet og derfor synes vi ikke han skulle have denne pris.

Men valget faldt på den svenske wing:

- Anthony [Elanga, red.] fortjener prisen. Han er en spændende type spiller og han har scoret nogle fremragende mål for U18-holdet i den forgangne sæson. Han er blevet mere konsistent i sit niveau og viser nu sin fart, sin tekniske kunnen og hans afslutningskvalitet oftere. Han har også øget hans arbejdsrate i år.

Neil Ryan fortæller desuden at Elangas optræden udenfor banen også har spillet en rolle:

- I den her aldersgruppe er der flere faktorer man skal overveje at forbehold for. Uden for banen er Elanga utroligt dedikeret og giver sig altid maksimalt, om det så gælder hans uddannelse, hans træning eller hans genoptræning, og det er præcis hvad vi gerne vil se fra vores unge spillere.

Anthony Elanga følger i fodspor på tidligere vindere af 'Jimmy Murphy Youth Team Player of the Year Award' som Ryan Giggs, Paul Scholes, Marcus Rashford og - senest - Mason Greenwood.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.