Ekspert forudser halvfyldte stadions næste sæson

Læsetid
mindre end
1 minute
Læst indtil videre

Ekspert forudser halvfyldte stadions næste sæson

28 juli, 2020 - 14:17
Hvis slagsange viser sig at føre til større smittespredning, er det muligt, at endnu færre kan lukkes ind, forudser engelsk professer.

Old Trafford ©Getty

Premier League-fodbolden vendte tilbage til tomme tribuner i midten af juni, og selvom Boris Johnson har givet håb om, at der kan komme tilskuere på stadion til oktober, så tvivler professoren James Calder, der arbejder med at rådgive de engelske myndigheder i forhold til smitte ved sportsbegivenheder, på, at det bliver for fulde huse.

Det fortæller han BBC.

- Realistisk set tror jeg, det kommer til at kræve en vaccine og også et højt antal vaccinerede, før vi kommer til at se fulde stadions. Vi kommer til at være under skarp kontrol det næste år - hvert fald indtil jul - og sandsynligvis også resten af næste sæson, siger han.

Professoren forklarer, at der er forsøg på vej, der skal undersøge, om dråbesmitten stiger ved sang - eller 'chants' som de siger i England - og derfor forhøjer risikoen for spredning af corona virusset.

James Calder har sammen med de store sportsgrene og engelske sundhedsmyndigheder udarbejdet de forskellige procedurer, som i forskellige etaper har sørget for, at blandt andet Premier League kunne vende tilbage efter lockdown i marts.

 

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.