Effektive Liverpool slog United på Anfield

Læsetid
2 minutes
Læst indtil videre

Effektive Liverpool slog United på Anfield

19 januar, 2020 - 19:24
Liverpool fortsatte deres sejrsstime, da de slog Manchester United hjemme på Anfield.

Ole Gunnar Solskjær og Jürgen Klopp ©Getty

Søndag eftermiddag blev det endelig tid til Europas måske største rivalopgør - Liverpool mod Manchester United, selvfølgelig. Det var en kamp, hvor Liverpool var storfavoritter på forhånd, og inden kampen kun havde tabt point i én kamp og vundet resten.

Den kamp, de tabte point i, var i den modsatte kamp på Old Trafford, hvor kampen endte 1-1. Og på den sene januareftermiddag på Anfield var det tydeligt, at United ville gøre kunsten efter. de stillede op med fem i backkæden som i det omvende opgør, hvor det var tydeligt, at de ikke ville lade Liverpools kantspillere få plads.

United startede kampen fint og fik holdt Liverpool helt fra åbne chancer - men som så ofte før fandt Liverpool en måde at få åbnet ballet på. Meget symptomatisk var det på et hjørnespark, hvor Virgil van Dijk fik bolden lige i panden og bragede bolden ind til 1-0, og det betød, at United selvfølgelig måtte frem og angribe.

Derefter blev det tydeligt, at Liverpool havde overtaget kampen. United havde ingen idé om, hvad de skulle med bolden, og de kunne generelt ikke spille sig ud af Liverpools presspil, som resulterede i, at Liverpool havde bolden klart størstedelen af tiden. Og hvis ikke man har bolden, scorer man selvfølgelig ikke.

Kort tid efter modtog Roberto Firmino bolden på kanten af feltet efter en luftduel i United-feltet, hvor han iskoldt curlede bolden op i hjørnet. United-spillerne var rasende, da de mente, Van Dijk begik frispark i sekvensen forinden. United fik ret i deres brokkerier, da VAR annullerede scoringen. Men United lignede et hold, der ikke var i nærheden af Liverpools klasse.

Igen, efter 35 minutters spil, fik Liverpool bolden i nettet, og igen blev målet annulleret. For den objektive seer var det en smule synd, da det var forrygende Liverpool-kombinationer, der endte ved Georginio Wijnaldum, der køligt passerede De Gea, men Liverpools hollænder var offside. At Liverpool på det her tidspunkt blot var foran med et, var decideret misvisende.

Det fik United dog svaret på. Fem minutter efter ovenstående smed Anthony Martial en flot bold bag Liverpools bagkæde til en frembrusende Aaron Wan-Bissaka, der fik vippet bolden på tværs af feltet mod Andreas Pereira, der, på trods af at have frit mål, ikke kunne få et ordentligt touch på bolden, og det endte med målspark. 

Kort før pausen blev Mane pludselig helt alene med David de Gea, hvor De Gea blev stående, og Mané sparkede lige på ham. Det kom af, at Maguire og Lindelöf blev alene med Firmino og Mané, og det har Uniteds midterforsvarere tydeligvis ikke klassen til at håndtere alene. Stadig 1-0 efter en chancerig første halvleg.

Anden halvleg startede, som første halvleg slap - masser af tempo og med Liverpool-overtag, som kunne ses med store chancer til både Roberto Firmino og Jordan Henderson. Efter knap en time fik United så spillet sig frem til en mulighed, da Anthony Martial kom fri ind i feltet efter fine kombinationer med Pereira, men Martial sparkede over mål.

I slutfasen af kampen fik United kæmpet sig fint ind i kampen, dog uden at få skabt de store muligheder. I kampens overtid satsede United alt og smed alle mand frem i forbindelse med et hjørnespark. Det endte i hænderne på Alisson, som sparkede bolden langt til Mohamed Salah, som bevarede overblikket og gjorde det til 2-0, og kampen sluttede umiddelbart efter.

Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.