Den britiske regering åbner op for nærkontakt blandt elite-sportsudøvere

Læsetid
1 minute
Læst indtil videre

Den britiske regering åbner op for nærkontakt blandt elite-sportsudøvere

26 maj, 2020 - 10:13
Den britiske regering har givet tilladelse til en gradvis tilbagevenden til træning under normale forhold for atleter. De 20 klubber i Premier League skal onsdag stemme for eller imod forslaget.

Manchester Uniteds trup vendte mandag tilbage til træningsbanen for første gang i lang tid.

Træningen var underlagt sikkerhedsmæssige restriktioner. Eksempelvis må højst fem spillere træne sammen ad gangen i en afmålt zone, og de skal vedligeholde en afstand på to meter til hinanden.

Hele truppen kan lovmæssigt endnu ikke samles, så halvdelen af holdet mødte ind til træning om formiddagen anført af Ole Gunnar Solskjær, den anden halvdel mødte ind om eftermiddagen til træning ledet af  Michael Carrick og Kieran McKenna.

Spillerne skal desuden træne med hver deres bold og hjemmebragt træningstøj, og de er blevet bedt om ikke at gå i bad på træningsanlægget.

Nu kan der dog være en potentiel ændring på vej, da den britiske regering har fremlagt retningslinjerne for hvad der bliver kaldt "en forsigtig gradvis tilbagevenden til træning".

Med andre ord vil - hvis forslaget bliver godkendt - fodboldspillere kunne indgå i nærkontakt til træning, omend stadig kun i små grupper. En træningssession med hele holdet, f.eks. 11 mod 11, er stadig afhængig af yderligere tiltag fra regeringen.

Beslutningen om nærkontakt beror på at repræsentanter fra de 20 klubber i Premier League kan blive enige onsdag eftermiddag. Her skal klubberne ved afstemning afgøre om de giver tilladelse til at regeringens udspil kan træde i kraft.

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.