– De Gea er verdens bedste målmand

Wayne Rooney hylder David de Gea, som han mener er verdens bedste målmand.

– I mine øjne er han den bedste keeper i verden. Det han har vist for os har været helt fantastisk. Nogle gange til træning fyrer man et skud af og vender sig om fordi man tror den går i kassen, men han formår at redde den alligevel, siger Rooney om de Gea.

Den spanske keeper har været forrygende for United i denne sæson, hvor han adskillige gange har reddet point hjem til holdet. Senest i weekenden, hvor de Gea flere gange tog sig af alt hvad Raheem Sterlin, Mario Balotelli og co fra Liverpool sendte mod målet.

Ganske vist er de Gea ikke den største målmand i ligaen, men Rooney er alligevel imponeret over hans smidighed og hvordan han når alle bolde.

– Han er måske ikke så stor som andre keepere, men hans rækkevidde er eminent. Han kom gennem en hård periode, og viser nu hvilket klassemålmand han er. Jeg er meget glad på hans vegne, lyder roserne fra anføreren.

Har overlevet en svær start

Det var dog ikke en dans på roser for David de Gea i starten af hans karriere i United. Den unge spanske keeper havde svært ved at tilpasse sig livet i Premier League, og kritikken af ham var hård i perioder. Men Rooney er glad for den måde de Gea har spillet sig op på.

– At stå på mål for United som 20-årig er svært, specielt når man så skal afløse Edwin van der Sar, der var en fantastisk målamnd. Vi vidste det måske ville tage lidt tid med David, hvilket det gjorde. Det første års tid var hårdt, men han arbejdede hårdt, og det kan vi se resultatet af nu.

– Han kommunikerer mere nu. Da han kom hertil var hans engelsk ikke så godt, så det var svært at give beskeder til os andre. Edwin van der Sar havde de bedste år i karrieren i slutningen af 30’erne, så David har en stor fremtid foran sig. Bliver han ved at arbejde så hårdt som han gør nu, så har han mange år på toppen, siger Wayne Rooney til manutd.com.

Forrige artikel

Rooney tror på mesterskabet

Næste artikel

U18: Snæver sejr mod Bury

ANNONCE