Coronalockdown påvirker Uniteds regnskaber markant

Læsetid
1 minute
Læst indtil videre

Coronalockdown påvirker Uniteds regnskaber markant

21 maj, 2020 - 14:20
På et investorkald har Ed Woodward givet en opsummering på Uniteds økonomi, og særligt klubbens gæld bekymrer.

Ed Woodward ©Getty

Premier Leauge-fodbolden kommer til at ligge stille i hvert fald en måned endnu, og det påvirker alle klubber heriblandt Manchester United, der er en af de rigeste, og på dagens investorkald giver Ed Woodwaard et overblik over sitautionen og kvartalsregnskabet.

Nogle af nøgletallene ser ud således:

- Totale værdi af indtægter falder med 18,7 procent til 123,7 millioner pund.
- Kommercielle indtægter stiger med tre procent til 68,6 millioner pund.
- Penge fra TV-rettigheder falder med 51,7 procent til 26 millioner pund.
- Indtægter fra kampdage falder med 8,2 procent til 29,1 millioner pund.
- Klubbens gæld stiger med 127,4 millioner pund og er oppe på 429,1 mllioner pund.

Da pandemien ramte engelsk fodbold, var der der foreløbigt programsat ti resterende kampe for United, der stadig var med i Europa League og FA Cuppen, hvor der muligvis kunne være kommet flere kampe. Manglende indtægter fra de kampe kan ses i ovenstående tal.

Ed Woodward udtaler ifølge BBC følgende om kvartalsregnskabet:

"Siden starten af pandemien har Manchester United og vores fond ydet hjælp til hospitaler, velgørenhed og skoler i området, og vi har givet hjælp til ansatte i forreste linje og til sårbare fans. Det er handlinger, der reflekterer klubbens kerneværdier, og den modstand som klubben mange gange i historien har vist igennem svære perioder, vil vi fortsætte med at vise for at klare de nuværende udfordringer.

Det er i den ånd, vi ser frem til at få holdet sikkert tilbage på banen og bygge videre på det spændende momentum, som Ole og spillerne havde opnået, mens vi også fortsat tager de nødvendige skridt for at sikre den almene sundhed."

Mange fans ser frem mod sommerens transfervindue, og hvordan coronakrisen påvirker det. I regnskabet viser det sig, at Manchester United har 90 millioner pund stående i 'cash reserves' og adgang til yderligere 150 millioner pund gennem lånemåuligheder.

 

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.