Chelsea slukker Uniteds pokaldrøm

Manchester United mødte aldrig op til kamp i FA Cuppens semifinalenederlag til Chelsea. Et ydmygende 3-1 nederlag blev både enden på den flotte ubesejrede stime, men også sæsonens hjemlige pokaljagt.

I kampens indledning havde både Chelsea og United svært ved at sætte sig på kampen. Solskjær havde valgt et 5-mandsforsvar – højst sandsynligt for at modarbejde Chelseas stærke kanter heriblandt Pulisic. Den unge amerikaner var dog ikke valgt i Chelseas startopstilling og Solskjærs formation betød, at United havde svært ved at bidrage offensivt.

Første chance tilfaldt derfor naturligt nok også Chelsea. Unge Reece James drev efter 10 minutter bolden fra sin back-position, hvor han trykkede af fra distancen, der snød De Gea en smule i målet. Spanieren fik dog pareret bolden ud af zonen.

Fem minutter efter var Chelsea igen på spil. Marcos Alonso kom først på et indlæg tæt under mål. En chance, som spanieren i virkeligheden skulle have fået mere ud af. En tidlig advarsel til et United-hold, der stod på flade fødder.

Manchester United fik efterfølgende løftet spillet en smule. Det var tydeligt, at Bruno Fernandes var manden, der skulle bidrage med den offensive kreativitet i fraværet af Pogba, Martial og Greenwood. Efter 31 minutter var det også portugiseren, der stod bag Uniteds første chance. Et frispark tvang Caballero til en redning, der dog aldrig for alvor så ud til at blive farlig.

Herefter blev 1. halvleg en rodet affære. Først stødte Zouma og Bailly hovederne sammen. Efterfølgende Maguire og Bailly, hvilket var to hovedskader for meget for den skadesplaget forsvarsspiller, der måtte lade sig udskifte. Lægehjælpen betød 13 minutters ekstra tid. En ekstra tid der viste sig at være dyr for ”De Røde Djævle”.

Azpilicueta sendte efter 11 minutters tillægstid et fladt indlæg ind i fødderne på Giroud. Den formstærke franskmand satte ydersiden på kuglen, der via De Geas arm og lår fandt vej ind over stregen. En aktion som De Gea nok vil ærgre sig over.

Pausestilling: 1-0

Solskjær havde med udskiftningen af Bailly skiftet formation til en 4-3-3. Den taktik, der måtte have været gennemgået i pausen, led dog hurtigt et knæk. Efter ét minut var den gal igen.

David De Gea droppede kolossalt på et ufarligt skud fra distancen af Mason Mount. Symptomatisk for spanierens skræksæson, der har været præget af utallige drop.

Manchester United kom bedre med efterfølgende. Efter 55 minutter blev Fred og James udskiftet til fordel for Pogba og Greenwood. To naturlige ændringer på baggrund af dårlige præstationer. Maguire var herefter tættest på efter et hjørnespark, men Caballero fik reddet hovedstødsforsøget.

Efter en lille periode med fint United-spil var det igen Chelsea, der var på spil. Reece James med en god hovedstødsmulighed, der i første gang blev afværget af De Gea. Efterfølgende endte bolden hos Alonso på venstrekanten, der med et præcist indlæg fandt undersiden af Maguires fod. 3-0. Selvmål og ydmygelsen nu total.

Kampen så herefter lukket ud indtil Hudson-Odoi nedlagde Martial i feltet. Fernandes var manden på pletten, der i ren Jorginho-stil gjorde det til 3-1 og bragte et spinkelt comebackhåb frem hos United.

Det var dog Chelsea der styrede kampens sidste 15 minutter og comebacket udeblev i en forestilling, hvor Lampards mandskab i store træk udstillede Uniteds bredde. 3-1 på Wembley, hvor Chelsea nu kan se frem til at møde Arsenal i FA Cup-finalen d. 1. august.

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Startopstilling: Tremands-forsvar og flere ændringer

Spillerkarakterer: Svag United-indsats på Wembley