Bébé: Min fejl at jeg ikke har slået til i United

Læsetid
2 minutes
Læst indtil videre

Bébé: Min fejl at jeg ikke har slået til i United

18 april, 2013 - 19:49
Bébe taler i et større interview ud om sin tid i Manchester United og sine fremtidsplaner.

I et større interview med det portugisiske fodboldsite Maisfutebol taler Manchester Uniteds portugisiske 'glemte' talent Bébé ud om tiden på Old Trafford.

Bébé skrev i 2010 under med Manchester United i en noget opsigtsvækkende handel, som havde en værdi på over 7 millioner pund. Et beløb der kunne lyde ret almindeligt, men som gav genlyd idet spilleren aldrig rigtigt havde spillet på den store scene.

Istedet kom det frem at han tidligere havde været inde over det portugisiske hjemløselandshold og dermed var den gode historie i Bébé skabt.

Men Bébé slog aldrig rigtig til, trods en lovende start da han i november 2010 scorede i sin Champions League-debut for Manchester United.

Istedet blev Bébé sendt til Besiktas på et lejeophold der desværre endte i en længerevarende skade. I denne sæson blev han så udlånt tilbage til hjemlandet, hvor han nu spiller for Rio Ave.

Derfor gik det galt for Bébé

I interviewet sætter han ord på hvad der gik galt.

- Jeg tror jeg forlod mit hjemland for tidligere. Jeg havde ikke engang spillet i ligaen og pludselig var jeg i Manchester United, omgivet af superstjerne. Jeg burde nok have opholdt mig mindst en sæson i Guimaraes, siger Bébé, og husker tilbage på sin første tid i klubben:

- Det er fantastisk at huske tilbage på det hele. De mennesker der hjalp mig i klubben lærte mig en masse. Den første uge var dog hård. Jeg var meget genert og talte ikke rigtig med nogen, siger Bébé, som dog hurtigt fandt sammen med sine portugisisktalende holdkammerater.

Nu er han dog langt fra både Anderson og Nani. 

- Mine mere erfarne kolleger fortæller at jeg tog for let på det. Det er sandt. Da jeg forsøgte at gøre det på den rette måde var det for sent. Hvis jeg kunne have startet forfra, så ville jeg have ændret en masse i min opførsel. Jeg tog det hele som en leg, mens alle andre tog det meget alvorligt.

Derfor kom skiftet til Besiktas på et kærkommet øjeblik, men skader ødelagde problemet for Bébe, som nu håber at fortsætte i Rio Ave en sæson endnu før han vender tilbage til Manchester United.

- Jeg ønsker at komme tilbage og bevise hvad jeg kan. Jeg ønsker at fortsætte med at udvikle mig. Jeg taler med flere ledere (fra Manchester United, red.) regelmæssigt. De følger med i hvad jeg laver. Det motiverer mig og giver mig håb.

- Jeg har brug for at spille endnu en hel sæson for at vinde selvtillid og rytme før jeg vender tilbage til Manchester United, lyder fra fra en håbefuld Bébé.

- Scholes var den bedste!

Fra tiden i Manchester United hæfter han sig især ved de ældre spillere.

- Paul Schoels var den bedste spiller. Han tænkte altid 3 bolde frem. Van Persie og Nani er også fantastiske.

- En dag lavede jeg en tunnel på Ryan Giggs ved træningen, og han kom hen til mig bagefter "Nu kan du fortælle din mor at du gjorde det her på Ryan Giggs".

Blev bedt om at klippe sig

I tiden i United nåede han også at få en ordentlig reprimande fra Sir Alex Ferguson selv.

- Jeg gik ind på hans kontor og han så på mig meget koncentreret. "Hmm det hår der, det skal du få gjort noget ved". Det blev selvfølgelig klippet samme dag. Ved den næste træning genkendte han mig selv ikke. Jeg passede ham flere gange uden han opdagede det var mig, griner Bébé.

Han har alt i alt et godt forhold til den gamle skotte.

- Når han skælder en spiller ud, så er det for at hjælpe fordi han føler at spilleren kan give mere. Det skete for eksempel ofte med Nani. Ferguson fandt altid fejl i det Nani gjorde. Nok fordi han troede Nani kunne nå Cristiano Ronaldos niveau.

Han havde dog de samme problemer som mange andre udenlandske spillere har døjet med i tiden på Old Trafford. 

- Han snakker meget, men han har en uhyggelig accent. Det er ikke til at forstå, slutter Bébé.

Køb trøjen her