Arvefjende-opgøret præget af skader og endte uafgjort

Sæsonens største kamp levede ikke op til dens forventninger, hvor opgøret blev præget af skader. Kampen endte 0-0.

Der var lagt op til en lækkerbisken af dimensioner, da formstærke Manchester United tog imod ærkerivalen fra Liverpool. Opgøret blev dog desværre præget af en række skader, hvilket lod til at tage lidt af pusten fra begge hold.

Dens store betydning var alligevel til at føle på i kampens indledning, hvor særligt Ashley Young startede nervøst. Efter et minut lagde han en håbløs kort aflevering tilbage til David de Gea, som Roberto Firmino var lige ved at opsnappe. Uniteds første-målmand opfangede heldigvis hurtigt situationens alvor og fik afværgede med hånden. Nødbremsen af De Gea kostede et frispark i feltet, som dog blev sparket i muren. Skidt start fra ”De røde djævle”, som måtte undvære både skadede Nemanja Matic og Anthony Martial inden kampen.

Skadelisten skulle dog vise sig at blive længere, hvor den spanske duo Ander Herrera og Juan Mata allerede måtte udgå efter knapt 20 minutter på banen. De blev erstattet af Andreas Pereira og Jesse Lingard. I det hele taget foregik der nærmest mere på indskiftningsbænkene end i selve kampen, hvor Liverpool faktisk også måtte skifte en skadet Firmino ud.

På trods af den rodet start på kampen var ærkerivalen fra Liverpool kommet bedst ind i kampen. De sad mest på bolden, og forsøgte med deres små-spil foran Uniteds felt at lirke forsvaret op. Begge hold lod alligevel til at skulle tilpasse deres spil, efter at de begge måtte lade skifte vigtige spillere ud. Kampens intensitet og dynamik i spillet var forsvundet i udskiftnings-ræset – og det fortsatte.

Den i forvejen indskiftede Jesse Lingard blive skiftet ud, og erstattet af Alexis Sanchez. Skaden kom i forbindelse med, hvad der var første halvlegs største chance. Efter godt spil i Uniteds venstre side modtog Romelu Lukaku bolden udenfor feltet, hvor han snedigt spillede Lingard fik. Han forsøgte at tage et træk udenom Liverpools målmand, men blev desværre læst i situationen. Dermed fik hjemmeholdet allerede brugt sine tre udskiftninger efter blot 40 minutter. Yderligere så Markus Rashford også små skadet ud, hvilket måtte have bekymret Ole Gunnar Solskjær og United, som kunne gå til pause til stillingen 0-0.

Heldigvis løb Rashford og United fuldtallige på banen ved anden halvlegs start, hvor de faktisk startede ganske pænt. Ved flere situationer viste de flot kontra-spil, hvilket var ved at tage Liverpool på sengen et par omgange.

Billedet af kampen fortsatte sådan; Liverpool med mest boldbesiddelse og med United afventende på en kontra. Om Uniteds afventende spillestil skyldtes ændringen i game-planen grundet de mange udskiftninger, eller at Rashford løb små skadet rundt på banen, er ikke til at spå om. Faktum var at United lod Liverpool have spillet og forsøgte sig på den hurtige kontra.

Kampens sidste chance tilfaldte Chris Smalling, som kunne have sikret de tre point, hvis han ganske enkelt havde stukket sin fod på bolden på et indlæg fra Lukaku. Chancen blev misbrugt og dermed endte kampen 0-0.

Hvor skadesramte United er til  den næste kamp mod Crystal Palace, vil vi naturligvis følge op på.

Startopstilling: McTominay erstatter skadet Matic

Klopp: En kamp uden højdepunkter