5. december: Målmaskinen fra Holland med sublim teknik

Redaktionen på OldTrafford.dk bruger julen som undskyldning til at kåre de 24 bedste Manchester United-mål i vores hjemmesides levetid – altså siden år 2003. En umulig opgave. Men ikke desto mindre har vi gjort det, og i dag afslører vi det 20. bedste.

United skulle op imod Charlton. December nærmede sig, og Ruud Van Nistelrooy havde iført sig en langærmet trøje og et par handsker til dagens kamp. Mesterskabskampen i 05/06-sæsonen blev kæmpet mellem Chelsea, Liverpool og United, hvor Mourinhos Chelsea fortsat så stærke ud efter at have vundet sæsonen forinden.

Men faktisk var det slet ikke selve kampen mod Charlton eller mesterskabsræset, der var i fokus den dag. En chokudmelding fra dagen før var nemlig blevet det altoverskyggende emne. Roy Keane havde forladt United. Som et lyn fra en klar himmel var Uniteds midtbanegeneral gennem 12 år ikke længere en del af klubben.

Kampen skulle dog spilles, og der var ikke meget tid til at fordøje chokket, for nu var der Charlton på menuen. United-spillerne virkede fokuseret, og specielt Nistelrooy og Rooney var i hopla. ’De Røde Djævle’ dominerede kampen og havde i første halvleg bragt sig foran på et mål af Alan Smith, som Ferguson havde valgt som erstatning for Keane på midtbanen. Charlton fik dog kæmpede sig tilbage i anden halvleg med en udligning, og de bange anelser begyndte så småt at komme krybende.

Men to herrer ville det anderledes. Med 20 minutter igen erobrede Rooney bolden på midten af banen, tændte motoren og tordnede ned langs Charltons banehalvdel. Charlton-spillerne forsøgte i flere omgange at tage bolden fra det engelske stortalent, men som en bulldozer gennem Amazonas fejede han dem væk en efter en. Ronaldo fulgte med på venstre side, men hans løb var forgæves. Rooney havde andre tanker. Bolden skulle ind i det farlige område omkring målet, for der lå den hollandske målmaskine altid på lur.

På elegant vis tipper Rooney bolden ind til Nistelrooy i det farlige område. I stedet for at sende et hovedstød afsted som en hvilken som helst anden angriber, vælger den målfarlige hollænder at tæmme bolden med brystet, vende 180 grader og smadre bolden op i krogen – alt det her i samme bevægelse. Det var sublim teknik og hamrende innovativt, og så blev det målet, der sikrede United sejren på trods af de turbulente omstændigheder forårsaget af Keanes chok-exit. Kampen endte 1-3, og Nistelrooy blev dobbelt målscorer.

05/06-sæsonen var desværre Nistelrooys sidste i en United-trøje, inden han tog afsted til Real Madrid. Selvom mesterskabet tilfaldt Chelsea, takkede hollænderen sæsonen af som Uniteds topscorer med 21 mål.