18. dec.: Berbalove 3-2 Liverpool

Bag låge nummer 18 gemmer sig det mest perfekte Manchester United-hattrick i OldTrafford.dk’s levetid: Tre mål mod scouserne, som sikrede en 3-2-sejr – selvfølgelig scoret af Dimitar Berbatov.

Hvis jeg forestillede mig, at jeg skulle spille én kamp i den røde trøje på Old Trafford (og tro mig, den slags tanker gør jeg mig af og til), og jeg selv skulle bestemme kampforløbet, så har jeg ikke fantasi til at kreere noget mere eventyrligt end det, som Dimitar Berbatov bedrev på Drømmenes Teater den 19. september, 2010: Tre mål. Heriblandt et saksespark, hvor han i en og samme bevægelse tæmmer bolden med låret, kaster sig bagover og rammer overlægger ind. Og et matchvindermål fem minutter før tid. Til 3-2.

Det er overdrevet. Nærmest for meget. Men det skete – og jeg tror, vi er mange, som aldrig glemmer den kamp.

Sæsonen var stadig ung, men Manchester United var allerede fire point efter Chelsea. Liverpools start på 2010/11-sæonen var endnu værre – de havde fem point efter fire kampe og lå i bunden af tabellen. Det lugtede af en kamp, der skulle indikere, hvem af de to ærkerivaler der skulle have en god sæson.

Dynen af nervøsitet lå derfor over Old Trafford, men – som man også kan høre i YouTube-klippet – blev der prikket hul på følelserne, da Berbatov headede hjemmeholdet i front efter 42 minutter. Sikken et brøl.

Og jublen blev endnu vilde, på grænsen til det målløse, da den tidligere Tottenham-angriber scorede sit ikoniske sakesparksmål et kvarter inde i anden halvleg. Manchester var klar til fest, og Berbatov var festens V.I.P.

Men som en stiv plattenslager, der braser ind til festen, stjæler værtens alkohol og lægger an på piger, han ikke burde lægge an på, scorede Steven Gerrard to mål og punkterede stemningen. Først på straffespark, derefter på frispark, hvilket han fejrede ved at løbe ud og kysse kameraet. Wanker

Desværre for Stevie G stod det skrevet i stjernerne, at det her var Berbatovs aften. Og i det 84. minut steg han igen til vejrs og fuldendte sit hattrick. Det mest vidunderlige, perfekte hattrick, der findes. Nu var bulgareren ikke længere V.I.P. – nu ejede han festen.

Dimitar Berbatov selv har kaldt følelsen for “fucking unbelievable“.