17. december: John O’Shea pisser på Arsenal

Redaktionen på OldTrafford.dk bruger julen som undskyldning til at kåre de 24 bedste Manchester United-mål i vores hjemmesides levetid – altså siden år 2003. En umulig opgave. Men ikke desto mindre har vi gjort det, og i dag afslører vi det 8. bedste.

Det var tilbage i februar 2005, og begge klubber jagtede Chelsea. United gæstede Arsenal på Highbury, og stemningen var elektrisk. Allerede i spillertunnelen måtte dommer Graham Poll skille Keane og Viera ad efter en voldsom verbal udveksling. Fjendtligheden var på højeste niveau.

Første halvleg var et blodbad, og United gik til pause med 2-1 nede på mål af Viera, Bergkamp og Giggs.

– Det var næsten et mirakel, at begge hold færdiggjorde første halvleg med 11 mand efter en uregerlig åbning på kampen, svinede til med ringe tacklinger og skamfuld mangel på disciplin, skrev BBC om første del af kampen.

Men United kom stærkt ud til anden halvleg med to scoringer af Ronaldo efter bare 13 minutter. ’De Røde Djævle’ havde vendt kampen på en tallerken og var nu oppe med 3-2. Herefter pressede Arsenal på, hvor Silvestre måtte ofre sig i en takling på Ljungberg ved kanten af feltet, hvilket sendte franskmanden tidligt i bad.

United var nede 10 mand, og der var cirka 25 minutter tilbage af kampen. Arsenal lugtede blod, men det mest utænkelige skulle ske. Scholes finder, med en snu aflevering, den indskiftede John O’Shea helt fremme på banen i et ud usædvanligt løb. Ireren er lige akkurat ikke offside og befinder sig pludseligt i en position fri med målmanden på kanten af feltet. Arsenals Almunia stormer frem, men hvem tror han egentlig, han er? John er bedøvende, han kigger hurtigt op, noterer Almunias placering og chipper den iskoldt forbi den spanske målmand.

4-2 til United, og kampen er lukket af den unge irske indskifter. Mest ikonisk er hans jubelscene eller manglende af slagsen. Manden ved ikke, hvad han skal gøre af sig selv. Har han ophævet tyngdekraften? Det er tæt på. Han kigger lidt rundt og virker perpleks, indtil det går op for ham, at han har cementerede sejren på Highbury med en fremragende scoring. En stolt Sir Alex Ferguson kan juble ude på sidelinjen med et kæmpe smil på læben. Længe leve Johnny.