13. dec: Da United mestrede kontrafodboldens ABC

Læsetid
2 minutes
Læst indtil videre

13. dec: Da United mestrede kontrafodboldens ABC

13 december, 2019 - 06:26
Redaktionen på OldTrafford.dk bruger julen som undskyldning til at kåre de 24 bedste Manchester United-mål i vores hjemmesides levetid - altså siden år 2003. En umulig opgave. Men ikke desto mindre har vi gjort det, og i dag afslører vi det 11. bedste.

Manchester United anno 2008 var noget af det bedste, jeg som fan nogensinde så dem spille. Måske dét bedste. Og netop det faktum gør sig yderst gældende i målet, der gemmer sig bag den 13. låge i OldTrafford.dks julekalender, hvor målet i dag fejrer holdmålet frem for den individuelle præstation.

Scenen var sat til et Champions League-semifinalebrag på Emirates Stadium, da Arsenal tog imod Manchester United. Cristiano Ronaldo havde allerede tidligere i kampen scoret et drømmemål på frispark, men senerehen skulle han - med stor hjælp fra sine holdkammerater - score endnu et, bare i kontraangrebsform.

På dette tidspunkt var United allerede foran, og det var op til Arsenal at skabe resten af kampen - en farlig ting, når man skulle presse sig fremad mod en kontramaskine som den, Manchester United praktiserede. Og galt gik det jo.

Arsenal havde mange mand med fremme, og det blev udnyttet ved at smide et indlæg ind. Som så ofte før var Nemanja Vidic mand for at heade bolden ud af danger-zone, og derefter trillede den ud af feltet mod en tilbagespurtende Cristiano Ronaldo, som vippede bolden til siden med hælen for så derefter at vende på en tallerken og spurte den modsatte vej igen - mod Arsenals mål.

Ji-Sung Park var manden, der modtog bolden. Øjeblikket, han gjorde det, var Wayne Rooney, der var omkring midterlinjen på det tidspunkt, allerede stukket afsted for at komme i position til en stikning. Park tog et langt træk, som i timingen passede perfekt med, at han kunne nå at lægge en stikning mod Wayne Rooney.

Rooney var i en gunstig position, men et flot tilbageløb fra Arsenal gjorde, at han ikke havde vinklen til at få en stor chance ud af selv at gå mod mål. Det flotte tilbageløb var dog ligemeget, da føromtalte Cristiano Ronaldo løb forbi hele Arsenal-forsvaret i hele kontraangrebsseancen og var helt blank i Arsenals felt. Det havde Rooney naturligvis set. Han smed en flad bold langs feltet ind til Cristiano Ronaldo, der kastede sig med alt, han havde for at nå bolden, og ramte den, så den røg ind bag Almunia i Arsenal-målet.

Otte sekunder gik der fra, at Ronaldo modtog bolden foran Manchester Uniteds felt til at bolden lå i Arsenal-målet, cirka 80 meter længere nede. Det er jo vildt nok i sig selv, at Ronaldo og co. formår at løbe de 80 meter på så kort tid, men det er jo ikke blot derfor, at målet er så specielt.

Manchester Uniteds 11. flotteste scoring siden 2003 er et stilstudie af, hvordan man skal spille kontrafodbold. Timingen, farten og den indbyrdes spilforståelse var fuldstændig eminent, og fik ultraatletiske fodboldspillere som dem, der rendte rundt i rødt dén aften på Emirates til at ligne nogle amatører. Og smukt var det.

Se det smukke mål herunder:

 

 

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.