12. december: Rios hammer mod Liverpool

Redaktionen på OldTrafford.dk bruger julen som undskyldning til at kåre de 24 bedste Manchester United-mål i vores hjemmesides levetid – altså siden år 2003. En umulig opgave. Men ikke desto mindre har vi gjort det, og i dag afslører vi det 13. bedste.

Rio Ferdinand var mere kendt for overlegent forsvarsspil end mål i sin Manchester United-tid, men bag dagens julekalender-låge gemmer der sig et af forsvarslegendens fineste United-øjeblikke – for en sjælden gangs skyld som målscorer. Ferdinand scorede blot otte mål i sin Manchester United-karriere, hvoraf en fjerdedel – ja, to ud af otte – var mod Liverpool, og det var denne perle fra oktober 2006 også.

Vi befinder os i 2006/2007-sæsonen, hvor United med en sprudlende offensiv, der blandt andre talte Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Louis Saha, Paul Scholes og Ryan Giggs, var på vej mod at generobre Premier League-titlen for første gang siden 2003. Nemanja Vidic og Rio Ferdinand i forsvaret var dog ligeså store profiler på United-mandskabet, og i hjemmekampen mod Liverpool i 2006 fik Rio lidt tid i rampelyset.

Paul Scholes, der i øvrigt spillede sin kamp nummer 500, havde bragt United foran med 1-0 før pausen, da United havde hjørnespark midt i anden halvleg. I første omgang blev indlægget clearet, men United fik samlet bolden op, og Giggs smed den tilbage i feltet. Liverpool fik kun halvclearet til bagerste stolpe, hvor Rio var blevet med fremme. Forsvarsspilleren kontrollerede den løse bold med højrefoden, så den lå til rette for forsvarsspillerens venstreben – angiveligt Rios svage ben. Med en afslutning, som Robin van Persie ville have været stolt af, sendte Rio bolden helt op i det lange hjørne. Fremragende mål, der blev det sidste i en 2-0-sejr til United. Eller som Uniteds tidligere nummer 5 selv beskrev det engang:

“Tog den ned min højre fod med en super berøring. Venstrefod. Bang. Lige i krydset. Reina havde ingen anelse om, hvor bolden var på vej hen. Løb over og fejrede det med Stretford End. Smukt.”