1. december: Rafaels raketskud mod QPR

Læsetid
1 minute
Læst indtil videre

1. december: Rafaels raketskud mod QPR

01 december, 2019 - 09:01
Redaktionen på OldTrafford.dk bruger julen som undskyldning til at kåre de 24 bedste Manchester United-mål i vores hjemmesides levetid - altså siden år 2003. En umulig opgave. Men ikke desto mindre har vi gjort det, og i dag afslører vi det 24. bedste.

I dag er det blevet 1. december. Det er juletid. I julen mindes mange om de gode tider, der var engang, og drømmer om, at de kommer igen. I samme forbindelse vil vi også mindes tiden, der var, da det 24. bedste mål, Manchester United har lavet siden 2003, blev hugget ind. Det var i Sir Alex’ sidste sæson som træner i Manchester United, og målet hjalp til, at United kunne sikre sig tre vigtige point på Loftus Road. Det drejer sig naturligvis om Rafael da Silvas langskudsdrøn mod QPR i 2013.

Det startede med, at den daværende Premier League-topscorer Robin van Persie modtog bolden i QPRs straffesparksfelt, gik mod baglinjen for at slå fladt indlæg, hvor han faktisk i samme seance faktisk blev skadet. Indlægget blev clearet af QPR-forsvarer Chris Samba til noget, der på normal vis ville være til en ufarlig situation. Bolden lander nemlig på hoppende vis cirka 30 meter fra mål og endda i nærheden af en QPR-mand.

Det var dog ikke en ufarlig situation, hvis man hedder Rafael da Silva. Rafael kom brusende forbi sin modspiller - som tydeligvis ikke havde samme vilje for at komme først på bolden som Rafael - ind i bolden med 120 i timen, ramte bolden præcist dér, hvor John Faxe Jensen ramte den i EM-finalen i 1992, og bolden landede i det modsatte målhjørne, uden den mindste chance for Julio Cesar i QPR-buret, som ikke engang når at kaste sig efter den kanonkugle, der blev sendt afsted fra sin landsmand.

Rafael har lavet underligt mange flotte mål i United-trøjen, hvoraf specielt en flot flugter i en sejr mod Liverpool springer i øjnene, men denne fantomkasse på en kold februardag i London må utvivlsomt siges at være det bedste af slagsen. Ud over dette fremragende mål af Rafael vil kampen i øvrigt også huskes for, at Ryan Giggs scorede sit sidste mål nogensinde i United-trøjen, da han udbyggede føringen senerehen i kampen til 2-0, og sikrede Manchester United en 15-pointsføring i tabellen, som endte med at holde hele vejen.

Den dag i dag har Rafael sine daglige græsgange i Lyon, men vil af langt de fleste fodboldfans blive husket for sin tid i Manchester United, hvor han var en stor fanfavorit blandt mange. Det var han på grund af mål som disse, sin evige arbejdsiver og fodboldhjerte, og for det faktum, at han også havde bragt sin bror, Fábio, med til klubben.

Du kan se Rafaels drømmemål herunder.

 

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Køb din trøje her og støt OldTrafford.dk