Mike Duxbury

OldTrafford.dks billede
Indsendt af OldTrafford.dk den søn, 29/10/2006 - 19:33
Skrevet af: 
Arne Madsen

Michael Duxbury blev født i Accrington den 1. september 1959

I skolen spilede Mike Duxbury for St.Mary’s College og Lancashire Scholboys. Han var til prøve træning i store klubber som Everton, Liverpool, Arsenal og Leeds United, men var ikke i tvivl om hvor han skulle spille, da Manchester United viste sin interesse for ham.

Han kom til klubben i maj 1975. Mike Duxbury var næsten 21 år da han fik sin debut mod Birmingham City den 23. august, hvor han blev indstiftet i stedet for Kevin Moran. Han blev brugt på mange pladser, med det var som højre back han var bedst. Han blev brugt meget på andre pladser når, der var en der var skadet og mener selv at havre spillet mere på midtbanen, end på sin sædvanlige plads.

I 1983 var Mike Duxbury med på det hold der tabte Liga Cup finalen og senere vinde F.A. Cuppen, med sejren over Brighton efter omkamp. I 1985 blev han indstiftet i F.A. Cup finalen mod Everton

Det kunne have blevet til en tredje pokal triumfs i 1990, han have været med i Manchester Uniteds fire første pokal kampe, men kunne ikke holde pladsen i truppen.

Fra november 1983 til oktober 1984, spillede Mike Duxbury 10 landskampe for England. Hans bedste landskamp var sandsynligvis mod Brasilien hvor England vandt 2-0 i Rio de Janeiro.

For Manchester United blev det til 345+33 kampe hvor han scorede 7 mål. Den 13. august 1989 fik han en Testimonial kamp mod Manchester City. Der kom 19.958 til kampen, for at hylde en spiller der havde været trofast mod klubben i mange år. Den sidste tid i hans karriere døjede han med skader, som betød at han ikke trænede mellem kampene.

I august 1990 fik Mike Duxbury en fri transfer og gik til Blackburn Rovers (25+2 ligakampe) senere spillede han for Bradford City (64+1 liga kampe), Golden (Hong Kong) og Accrington Stanley.

Mike Duxbury kom fra en sports familie, da hans far var professionel boxer. Selv dyrker han golf og cricket. Mike Duxbury blev gift med Karen, som kun boede 100 meter fra hans hjem. De fik 2 børn, som kun dyrker sport på det almindelige plan.

I dag er Mike Duxbury lærer på en skole i Bolton, hvor han er involveret i skole fodbold.

Statistik:

Tag et blik ind i Manchester Uniteds stolte historie