Mark Hughes

OldTrafford.dks billede
Indsendt af OldTrafford.dk den søn, 26/06/2005 - 23:03

Mark Hughes ©Getty

Skrevet af: 
Helge Conradsen

Jeg havde nær overset, at en af de nyere legender i United"s historie, Leslie Mark Hughes, i dag fylder 41 år. Han er født den 1. november 1963 i Wrexham. Han blev opdaget af United"s chefspejder i Wales dengang, Hugh Roberts, som 12 årig. Som 14 årig kom han til United som schoolboy, og han blev såkaldt apprentice i juni 1980. Oprindeligt blev han betragtet som midtbanespiller; men United"s youth team coach, Syd Owen, lavede en genistreg, da han flyttede ham frem som centerforward. I Youth Cup finalen i 1982 mod Watford var han makker med Norman "Storming" Whiteside i angrebet. Den 28. oktober 1983 debuterede han på førsteholdet, da han afløste Norman Whiteside i en kamp i Milk Cup"en på hjemmebane mod Port Vale. Hans debut fra start skete den 30. november samme år i en kamp mod Oxford United også i Milk Cup. Selv om han vandt FA Cup med United i 1985 og desuden blev Young Player of the Year, så gik altid ikke som smurt for den uden for banen meget sky og tilbageholdende waliser. I 1985 fik han £200 i ugen i United, og derfor nægtede han at underskrive en ny kontrakt med United. Da han i sæsonen 1985/86 scorede ti gange i de første 13 kampe, skabte det stor interesse i Europas store klubber, og han blev solgt til Barcelona i 1986 for £2,5 millioner. Efter et år blev han udlånt til Bayern München, og i 1988 kom han tilbage til United.
Hans sejrsrække er imponerende: To mesterskaber med United, en sejr i Europa Cup"en for pokalvindere, tre sejre i FA Cup"en med United og en med Chelsea, en sejr i Liga Cup"en.
Jeg fik hans autograf i 1992, da jeg mødte ham på en pub i Manchester. Da jeg første gang var på The Cliff, United"s daværende træningsanlæg, så jeg hans bil. Den havde flg. nummerplade: LMH 4 (Leslie Mark Hughes).
Da han første gang kom tilbage til Old Trafford efter skiftet til Chelsea i 1995, sad jeg på tilskuerpladserne. Først kom Chelsea"s spillere minus Mark Hughes ind for at varme op. Man kunne se United"s spillere vente i spillertunnellen. Derefter lød der en march i højtalerne, og så kom han løbende ind; mens tusindvis af tilskuere sang Hughesie, Hughesie, Hughesie. Det var stort. Sådan ærer man en af sine store sønner.
Jeg har to bøger med ham. Den første kom i 1989 og hedder: Sparky, Barcelona, Bayern & Back. Den skrev han sammen med Peter Fitton. Den anden skrev han sammen med David Meek fra Manchester Evening News i 1994. Den hedder selvfølgelig: Hughesie!

Statistik:

Tag et blik ind i Manchester Uniteds stolte historie