Kniv på banen

OldTrafford.dks billede
Indsendt af OldTrafford.dk den søn, 13/03/2005 - 00:13
Skrevet af: 
Arne Madsen

Den 27. februar 1971 spillede Manchester United en kamp mod Newcastle United.

Holdopstilling var den dag: Stepney, Fitzpatrick, Dunne, Crerand, Edwards, Sadler, Morgan, Best, Charlton, Kidd, Aston.
Manchester United vandt 1-0 på mål af Brian Kidd.

Det er nu ikke kampen selv der er mest interessant, men at en tilskuer kastede en kniv ind på banen og det betød at de første to hjemme kampe i næste sæson, skulle spilles mindst 40 miles fra Old Trafford, og klubben fik også en bøde.

Nu betød det ikke så meget at Manchester United skulle spille de 2 hjemme kampe ude, da begge blev vundet 3-1 mod Arsenal på Anfield og mod West Bromwich Albion på Victoria Ground. Det er ikke første gang Manchester United er blevet dømt til at spille på udebane.
I 1977 var der tilskuere uroligheder til udekampen mod St. Etienne.
Retur kampen skulle da spilles mindst 100 miles fra Manchester og blev spillet på Home Park i Plymounth, kampen blev vundet 2-0.

I 1948 blev to hjemme kampe i F.A. Cuppen også spillede på udebane.
Dengang var Manchester United hjemmebane Maine Road, som man delte med Manchester City, men da de også havde hjemmebane i pokalturneringen, blev Manchester Uniteds 2 hjemmekampe spillet på Goodison Park mod Liverpool og på Huddersfield mod Charlton.
Begge kampe blev vundet med henholdsvis 3-0 og 2-0.

I 1956-57 blev tre hjemmekampe i Europa cuppen spillet på Maine Road da Old Trafford ikke den gang havde lys på banen.
De tre kampe mod Anderlecht, Borussia Dortmound og Athletic Bilbao blev alle vundet, så det har ikke haft nogen betydning, at skulle spille ufrivillige kampe på udebane.

27. februar 1902 var også den første af fire dage, hvor der var en basar til støtte for Newton Heath. Det var herunder at klubben fik kontakt med John H. Davies som var med til at klubben blev redet, men det er en helt anden historie.