Francis Burns

OldTrafford.dks billede
Indsendt af OldTrafford.dk den tir, 27/12/2005 - 17:52
Skrevet af: 
Arne Madsen

Francis S. Burns blev født i Glenboig, Lanarkshire nær ved Glasgow den 17. oktober 1948.

Inden Francis Burns kom til Manchester United i juni 1964, spillede han skole fodbold for St. Augustine’s School og Lanarkshire Schoolboys. Han var også anfører for Skotlands Schoolboys

I sin første tid i klubben spillede han halfback, men blev senere flyttet ned som back. I sommeren 1967 var han sammen med tre andre unge spillere, med Manchester Uniteds første hold, på en trænings tur til Australien og New Zealand. De tre andre unge spillere der var med var Jimmy Rimmer, Paul Edwards og Brian Kidd. Han spillede dog kun en kamp på turen, da han blev knæ skadet i en kamp på New Zealand og måtte flyves hjem for at blive opereret.

Francis Burns fik sin liga debut, mod West Ham United den 2. september 1967. Efter den kamp spillede han ikke med i 3 liga kampe og mistede kun 2 Europa cup kampe den sæson, alligevel var han ikke med i Europa cup finalen.

Hvis Denis Law følte sig som den mest uheldige spiller, ved ikke at være med i Europa cup finalen mod Benfica i 1968, på grund af en skade. Så må Francis Burns føle sig meget skuffet, da Matt Busby, valgte at bruge Shay Brennan i stedet for, da han meste at han var mere erfaren end Francis Burns. Nu vandt Manchester United kampen, så Matt Busby valgte rigtig, men ingen ved hvad der var sket, med Francis Burns på holdet.

I maj 1970 spillede Manchester United en venskabs kamp mod Eintrackt Frankfurt. Kampen blev spillet i Los Angeles og var noget af en bemærkes værdigt kamp for Francis Burns, som startede kampen på banen. Han blev udskiftet med Steve James og senere sat ind i stedet for Paul Edwards. Han blev senere for anden gang udskiftet, denne gang med Willie Watson. Inden kampen var færdig, blev han indstiftet i stedet for Pat Crerand.

Francis Burns fik sin debut for Skotland mod Østrig i 1969 og nåede at spille 7 landskampe for Skotland og scorede her 1 mål.

Efter sin første sæson hvor han var med i 36 liga kampe, var han senere plaget af mange skader, så det kunne være blevet til mange flere kampe, end det blev til. Han spillede han med i 142+13 kampe og scorede her 7 mål.

I juni 1972 købte Southampton ham for £50.000. Mange skader gjorde at han kun spillede med i 20+1 ligakampe, inden turen gik til Preston North End i august 1973. Bobby Charlton var manager for Preston North End, fra maj 1973 til august 1975. Francis Burns spillede 271+2 liga kampe og scorede 9 mål for Preston North End. David Sadler og Nobby Stiles spillede også i Preston North End på den tid.

I 1981 tog han til Irland for at spille for Shamrock Rovres
Francis Burns flyttede til Australien i 1987 og blev manager for Italia FC, Western Australien i 1988. I Australien fik han arbejdet, som kommentator på en radio station.

PS: Jeg har ikke kunnet finde ud af hvad S. står for i Francis S. Burns. Måske nogen kan hjælpe?

Statistik:

Tag et blik ind i Manchester Uniteds stolte historie