Blog: Seks ting vi lærte af pre-season

Læsetid
4 min.
Læst indtil videre

Bloggen er skrevet af Svante Wettergren

08 august, 2018 - 14:41

United-spillere jubler ©Getty

Manchester United sluttede i søndags deres pre-season af med et 1-0 nederlag til Bayern München.

De sidste par uger har i alt budt på seks kampe, hvor United har vundet én i ordinær spilletid.

Stemningen har været negativ. José Mourinho var utilfreds med de spillere han havde til rådighed, og flere fans var utilfredse med spillet og resultaterne.

Spørger man vores portugisiske manager, så har vi absolut intet lært af pre-season. Det skal dog ikke afholde os fra at snakke om de indikationer forsæsonens tendenser har givet os.

1. Vi fortsatte, hvor vi slap

Det kom egentlig ikke som den store overraskelse. Vi har samme manager som sidste sæson og stort set de samme spillere. Derfor var det også forventeligt, at der ikke ville komme de store ændringer i vores måde at spille på.

Der var måske et par stykker af os naive sjæle, der havde håbet, at afgangen af Rui Faria, der medførte nye ansigter i trænerstaben, kunne have haft en indflydelse.

Stefano Rapetti er blevet ansat som ny fitnesstræner i klubben, og man kunne have håbet, at hans arbejde med spillernes kondition, ville resultere i et hold, der kunne spille med højere intensitet gennem en større del af kampen.

Ligeledes er talentfulde Kieran McKenna blevet en del af Mourinhos stab efter at have imponeret på Uniteds U18-hold. Her var han kendt for at spille mere offensivt og direkte med intentionen om at spille som det United-hold han selv forelskede sig i som helt ung.

Indtil videre har vi dog ikke set nogle ændringer i spillet på trods af de nye mænd i trænerteamet.

Vi spiller stadig med et dybt og afventende udgangspunkt.

2. Svært at få øje på den offensive strategi

Og i forlængelse deraf kan man stadig savne at se, hvordan vi ønsker at spille fodbold offensivt.

Udover at vi i flere af kampene maks angreb med to spillere, så har vores spillere også en tendens til alle at trække ind i banen. Både Juan Mata og Alexis Sánchez har naturligt en tendens til at søge ind mod midten, hvilket sløver vores spil og gør det lettere at dæmme op for, da modstanderen kun skal koncentrere sig om et mindre område.

Om det er Mourinho eller vores backs, der skal til at gro nogle cojones [Spansk for nosser, red.] skal jeg lade være usagt, men det er i hvert fald et problem i vores spil.

Med kanter der søger ind i banen, har vi brug for nogle backs, der tør tage de offensive løb, der kan skabe bredde og fart i vores offensive spil.

Spørgsmålet er bare om det er et problem, der skal løses taktisk eller på tranferfronten.

3. Alexis er tilbage i topform

Mourinhos hold har tit været afhængige af én mand offensivt, der kunne afgøre tingene på egen hånd. I Real Madrid havde han Cristiano Ronaldo og i Chelsea havde han Eden Hazard.

Heldigvis for vores portugisiske ven ligner det, at Alexis kan vise sig at være den mand, han har manglet i de første to år af sin tid i United.

Alexis var ikke med til VM og har derfor fået sig en pause. Derudover har han nu også fået muligheden for at spille sig ordentligt ind på holdet, hvilket kan være svært, når man kommer midt i sæsonen.

Det har heldigvis resulteret i, at vi i løbet af sommeren har set en helt anden Alexis end ham, der spillede for United og Arsenal sidste sæson.

Forhåbentlig kan han i den kommende sæson vise, hvorfor vi købte ham. Det vil kunne hjælpe vores offensiv markant, selvom vi måske stadig har svært ved at lure, hvad Mourinhos overordnede offensive strategi er.

4. Andreas Pereira fortjener spilletid

Andreas Pereira har været med på pre-season efter at have været udlånt til Valencia sidste sæson. På trods af, at han har spillet på en uvant position, så har han i den grad lignet en spiller, der kan gøre sig gældende på det her Manchester United-hold.

Nogle vil måske endda gå så langt som at påstå, at vi sagtens kunne have ladet Marouane Fellaini gå og lade vores belgiskfødte brasilianer overtage hans plads på holdet. Han viste i hvert fald mod Liverpool, at det ikke kun er vores høje belgier, der er dygtig på dødbolde.

Han får dog stor konkurrence på midten, hvor han skal konkurrere med spillere som Paul Pogba, Ander Herrera, Fred, Marouane Fellaini, Scott McTominay og Nemanja Matíc.

Der er nok bedst muligheder på den defensive midtbane, hvor han grundet sin rolige boldomgang og imponerende pasningsevner blev sammenlignet med Michael Carrick - også selvom han defensivt stadig mangler en del.

5. Det bliver næppe de unges år

Selvom forhåbninger var høje, da man så at spillere som bl.a. Tahith Chong, Angel Gomes, Axel Tuanzebe, Mason Greenwood og James Garner tage med på pre-season, så er der ikke meget der tyder på, at de unge akademispillere kommer til at spille den store rolle i denne sæson.

Chong imponerede flere fans med de spilleminutter han fik i USA, men efter at have rost ham udtalte Mourinho, at han skal spille for akademiholdene, hvor han hører til, da han fysisk endnu ikke er klar til Premier League.

En udtalelse der måske bekræfter, hvad vi så under pre-season kampene - Mourinho er ikke klar til at satse på de unge.

Noget kunne tyde på, at de udelukkende var med for at agere træningskegler eller i bedste fald aflaste de etablerede spillere, når de havde brug for en pause.

I de fleste tilfælde kom de først på banen, når kampen nærmede sig slutningen og de faste startere, skulle have en pause - hvis de da overhovedet fik spilletid.

Flere af Uniteds spillere var væk på grund af VM og andre havde skader. Man havde derfor håbet, at de unge ville gribe deres chance, men det virkede mest af alt som om de mere var med af nødvendighed end for reelt at give dem en chance for at bevise deres værd.

6. Shaw og Martial udnyttede ikke deres chancer

To spillere der derimod fik en chance var Luke Shaw og Anthony Martial. Ingen af dem havde konkurrenter på deres pladser og fik derfor en oplagt mulighed for at vende deres United-karriere på hovedet og vise Mourinho, at det var dem han skulle satse på i den kommende sæson.

Ingen af dem har dog vist takter, der skulle sikre dem en plads i startopstillingen. Yderligere blev situationen for franske Martial værre, da han forlod træningslejren for at overvære sit andet barns fødsel i Paris, hvorefter han først tilstødte truppen, da de var begyndt at træne i Manchester igen.

Det svære ved denne pre-season har været, at man inden sæsonen ofte lever højt på håbet om en god sæson, hvilket har været svært i denne sæson med al den negativitet. Det skal blive rart, når det hele bliver skudt i gang mod Leicester og man i stedet kan forholde sig til realiteterne.