De sidste åbningstimer

Her får du det fulde overblik over, hvordan transfervinduets sidste åbningsdag forløber.

Vi er gået ind i de sidste timer. I dag lukker det engelske transfervindue, og så er det slut med spillerhandler ind til midnat den 31. december. Sir Alex udelukker flere indkøb, men kan vi mon se en overraskelse eller to i løbet af dagen?

I dag, onsdag, bryder helvedet løs. Lukkeloven sætter ind.

Vi er ramlet ind i transfervinduets sidste timer.

Manchester United har taget imod Robin van Persie, Alexander Büttner, Shinji Kagawa og Nick Powell.

Det hele ender i dag
Så er det slut for handler i England ind til den 31. december ved midnatstid. Altså der, hvor de fleste af os nok står og kaster med knaldperler og sipper til astien og ryger 22 kroners-cigarer nede fra den lokale SPAR købmand.

Der er selvfølgelig smutveje. Hvis en klub kommer forbi med et bud, og deres lands vindue er åbent, så er ja-hatten på. Major League Soccer ovre på den anden side har for eksempel åbent fra 15. januar til 15. april. Det kan dog ikke gå modsatte vej, så en MLS-spiller kan ej tage turen den anden vej, fordi deres vindue er åbent.

Det samme gælder for den russiske liga, der tit har snydt Superligahold, som troede, de slap for at sælge deres profil op til en ny sæson.

Hvis alt glipper
Hvis det nu sker, at en klub går glip af alle de spillere, der i vinduet virkede interessante, så er der døre på klem til at få fat i nye spillere. Selv når vinduet er lukket til uigenkendelighed med hammer, søm og skodder.

Spillere, der er “free agents” – altså på fri transfer – kan skifte når som helst, hvor som helst. Så er en spiller uden kontrakt, er det bare ned at snappe ham op.

Der er også lånemuligheder. I Premier League kan spillere ikke lånes ud i det samme vindue, som de er blevet købt, og de kan ej heller spille i kampe, der er mod den klub, de er registreret i. Klubber må ikke låne mere end fire spillere på en sæson, og de kan kun have to spillere på lån fra andre engelske klubber – og maksimalt en enkelt mand fra én klub.

Spillerne skal registreres
I morgen, 1. september, skal klubbernes 25-mandstrupper været registrerede. Så er der ingen vej tilbage. Otte af disse spillere skal være “home-grown”.

Skulle folk lige være i tvivl om disse regler, så handler det om, at FA har indført en regel om 25-mandstrupper. De otte “home-grown” spillere skal død og pine ikke nødvendigvis være engelske. De skal blot have spillet i en engelsk eller walisisk klub i tre sæsoner – eller 36 måneder – inden de fylder, er fyldt, 21 år.

Alle spillere, der var under 21 år den 1. januar 2012 skal ikke registreres, og de kan derfor bruges lige så tosset, som det ønskes.

Registreringerne til 25-mandstruppen kan først ændres, når transfervinduet åbner igen.

Fergie udelukker flere køb
Ifølge Sir Alex Ferguson bliver der ikke tale om flere nye spillere i dette transfervindue. Han er tilfreds med, hvad han har fået. 

Hvad mener du? Skal der mere til, før Manchester United er klar til at udfordre Manchester City og Chelsea i mesterskabskampen? Kommenter denne nyhed, gå på facebook og diskuter – eller tag debatten op på vores forum.

 

Forrige artikel

Fletcher i Champions League-truppen?

Næste artikel

Fergie: Rooney ude i fire uger

ANNONCE