Solskjær bør bænke de Gea og starte Romero

Læsetid
2 min.
Læst indtil videre

Bloggen er skrevet af Selver Elezovic

22 juli, 2020 - 14:06

Sergio Romero og David de Gea ©Getty

David de Gea ligner i øjeblikket ikke den målmand, der i perioden 2013-2018 blev kåret til årets spiller i Manchester United hele fire gange. Det illustrerede den 29-årige spanier så sent som i søndags i FA Cup-semifinalen mod Chelsea, hvor han var medskyldig i Chelseas to første mål. Det resulterede i, at spanieren stjal flere negative overskrifter i de engelske medier. Også på de sociale medier blev den spanske keeper stærkt kritiseret af blandt andet egne fans, der er begyndt at miste tålmodigheden til spanieren.

Søndagens farce af en målmandspræstation var nemlig ikke første gang i denne sæson, at den spanske landsholdsmålmand var direkte skyld i mål. Tidligere på sæsonen har spanieren også mod Watford og Tottenham lignet en mand med smør mellem handskerne. I en udekamp mod Everton kort inden coronapausen kostede han også et mål, da han blot få minutter inde i kampen ventede alt for længe med et udspark, som han så sparkede ind på Evertons Dominic Calvert-Lewin, der på mærkværdigvis blokerede bolden i mål med sit fremskudte højreben.

David de Geas personlige krise mellem stængerne har desværre ikke været kortvarig, men har cirka varet siden sommeren 2018, hvor den tidligere Atlético Madrid-målmand havde en horribel VM-slutrunde med Spanien i Rusland. Den efterfølgende sæson 2018-19 var ifølge flere eksperter spanierens dårligste for United siden hans debutsæson i 2011-12.

Den nedadgående formkurve har siden starten på denne sæson affødt spekulationer om, hvorvidt Ole Gunnar Solskjær fra næste sæson bør hente udlånte Dean Henderson hjem fra Sheffield United for at lade ham og de Gea kæmpe om pladsen i buret.   

Men før vi kommer til næste sæson, så skal sæsonen 2019-2020 færdigspilles først. Selvom jeg stadig har stor tiltro til vores spanske målmand, der i årevis har reddet os fra flere fiaskoer, så synes jeg, det er på tide at smide ham på bænken for en stund. Jeg anerkender alt, hvad de Gea har præsteret på et ofte middelmåldigt United-hold, men jeg tror, at spanieren har brug for at vide, at selv han - vores bedste spiller i det seneste årti - ikke er usårlig og selvskrevet en plads i startopstillingen.

Her bør Solskjær tage tyren ved hornene og sætte de Gea på bænken og give Sergio Romero en velfortjent chance. Sir Alex Ferguson gjorde det samme i 2011-12-sæsonen, da han indsatte danske Anders Lindegaard i United-buret ovenpå flere skidte præstationer af de Gea, som måtte se sig bænket på bekostning af danskeren.

Der vil være nogen derude - både fans og eksperter - der vil sætte spørgsmålstegn ved, om Romero har niveauet til at magte opgaven som Manchester Uniteds førstekeeper. Selvom jeg ikke ser argentineren som en langsigtet løsning for Solskjærs projekt, så synes jeg helt bestemt, at han har gjort sig fortjent til en chance for at starte inde i stedet for de Gea i andet end pokalturneringerne og Europa League.

Romero, der er 33 år og har en VM-finale med Argentina på cv'et, har siden sin ankomst til klubben i sommeren 2015 ventet tålmodigt på sin chance. På intet tidspunkt har han udtrykt utilfredshed over sin rolle som andenkeeper, og derfor synes jeg, at det er på sin rette plads at belønne argentineren for hans tålmodighed, loyalitet og ikke mindst hans evner som målmand med en startplads i den resterende del af sæsonen.