Da Wembley blev forvandlet til Stretford End

Læsetid
4 min.
Læst indtil videre

Bloggen er skrevet af OldTrafford.dk

16 januar, 2019 - 10:57

Jesper (tv) med Esben på Wembley. ©Getty

Søndag havde Jesper Justesen sammen med sine kammerater og kollegaer Christopher Geertsen og Esben Buchhave en uforglemmelig oplevelse på Wembley, da de så United besejre Tottenham. Thomas Sørensen, den tidligere landsholds og Premier League-målmand, er involveret i virksomheden Liiteguard, hvor de tre United-fans er ansat, og han trak i nogle tråde, så de kunne få billetterne i julegave.

Jesper Justensen skriver følgende om sin og kammeraternes tur til det legendariske stadion:

 

På kampdagen var vi allerede nede at få morgenmad på en restaurant kl. 9.30 – af bare spænding kunne vi ikke sove længere! På det tidspunkt sad der familier i Tottenham-trøjer, de drak øl, og der var generelt en god og hyggelig atmosfære rundt om i restauranten. Som dansker bliver man virkelig opmærksom på, hvor meget fodbold betyder i England.

Efter morgenmaden kunne jeg mærke, hvordan jeg følte mig sig en 12-årig igen. Sådan er det næsten altid, når jeg skal se United. Jeg spurgte to Tottenham-fans i restauranten om, om de vidste noget om, hvor spillerne ville ankomme i bus. Det var Christopher og Esbens første gang, så jeg tænkte, de skulle have det hele med.

Da vi havde spist, ledte vi efter en pub, hvor Uniteds fans kunne være samlet inden kampen – desværre vrimlede det med hvide trøjer og asiatere med ”Son, 7” bagpå. Generelt var der fulde Tottenham fans over det hele, så vi besluttede at vente med sange og bajere, til vi kom ind på stadion. I stedet for at drikke øl i massevis, opførte vi os som rigtige turister og gik hen til stadion to-tre timer inden kampstart og ventede på, at spillerbusserne ville ankomme. Vi blev dog meget hurtige enige om, at spændingen ikke kunne holdes ud, og derfor gik vi ind.

”Hold kæft hvor er det stort”, var Esbens første kommentar. Og jeg kan kun give ham ret – til alle jer United fans, der ikke har oplevet Wembley endnu, kom afsted! Den næste mulighed, som byder sig for at se United på Wembley, skal i tage. Old Trafford slår alt – men Wembley er noget helt specielt.

En legende blandt fans
Tiden gik, og flere United fans kom på stadion. Ældre mænd og kvinder, folk i kørestol og selveste John O’Shea havde fundet vej til udebaneafsnittet med sin søn og en anden mand. Det var virkelig fedt og også specielt at se, den slags sker i England – vi ser dem som guder, men inderst inde er de helt normale mennesker, der elsker United ligesom alle os andre.

Da spillerne begyndte at løbe på banen til opvarmning, startede forsigtige og stille klapsalver i hjørnet på Wembley. Det var ikke mange United fans, der var kommet 30 min før tid. Men man skal huske på, at de oplever det ofte – så for dem handler det om at drikke så mange bajere inden kampen som muligt. Også det er mandag dagen efter, og der måske er arbejde – de er ligeglade.  

Vi kom tættere på kampstart, og udebaneafsnittet blev så småt fyldt op. Jeg gik på toilet 15 minutter inden kampstart, da spillerne så småt listede ind til omklædning. Nu kunne jeg høre de helt hardcore fans. De mange fans skulle have tømt blæren inden kampstart efter de 250 bajere, og man kunne ikke høre sine egne tanker for sætningen ”With a knick knack paddy whack, give a dog a bone, why don’t City fuck off home”! Sangene var startet, og nu kunne Esben, Christopher og jeg for alvor mærke det – nu startede det!

'Ole's at the wheel' på repeat
Kampen blev fløjtet i gang, og stemningen var i top! Vi stod lige midt i orkanens øje, og der var skrald på. Ældre mænd og deres koner sang nærmest højere end os og små børn, der var med deres fædre, lignede pludselig halvvoksne mænd og piger – de råbte ustandseligt skældsord. Normalt ville jeg finde det ucharmerende, men jeg kunne godt lide det. Stemningen var som på Stretford End.

Ole Gunnar Solskjær er for alvor blevet en helt hos United-fans. En legendarisk sang er blevet forvandlet til Oles helt egen, og man kan virkelig mærke, hvor meget han betyder for klubbens mange fans.

”Ole's at the wheel, Tell me how good does it feel, We've got Sanchez, Paul Pogba and Fred, Marcus Rashford is manc born and bred, The Greatest of English football, We've won it all, Du, du, du du, du, du, du du du ..”

Sangen blev sunget igen og igen, og volumen steg for hver gang.

I slutningen af første halvleg laver Pogba pludselig en fantastisk aflevering. Rashford løb mod mål, og Wembley eksploderede! United var kommet foran 1-0. De ældre mennesker var pludselig 20 år igen, og Esben var lige ved at vælte ned over forreste række. UNITED, UNITED, UNITED! Mange af jer kender sikkert følelsen af et mål på stadionet – det kan ikke beskrives.

Fantastiske David de Gea
Efter pausen må jeg erkende, der blev bidt negle. Man kunne mærke på hele afsnittet, at United var under pres. Det holdt dog ikke os United-fans fra at synge og være lidt kække. ”Come to see United, You’ve only come to see United”. Manchester United ER stadig en af verdens største klubber, og det fik vi i sandhed fortalt hele Wembley.

De Gea holdt lukket i søndags, og selv fra lægterne i den anden ende, kunne vi se, hvor stor en betydning han fik i den kamp. 

Fløjten lød, og Ole havde vundet 6 ud af 6! Jublen brød løs, lettelsen var stor, og vi havde taget de 3 point med hjem fra Wembley! Spillerne kom hen og mærkede vores glæde. Diogo Dalot gav sin trøje til en heldig fan nede ved hegnet, Pogba og Jesse dansede, og Ole udstrålede sin glæde med knyttede næver mod os. Sangene og glæden fortsatte i lang tid efter kampen. Vi listede hjem mod hotellet, som lå 20 minutter fra Wembley. Wembley Park og ”The Olympic Way” (broen op mod stadionet) var proppet. Vi fandt en anden vej, og nåede tilbage på hotellet.

”Fuck, hvor var det sindsygt!” sagde Christopher og Esben. Vi skulle lige bruge ti minutter på at tale det hele igennem, før vi faktisk forstod, hvad det var, der lige var sket. Nogle vil sikkert tænke ”Det er jo bare en kamp på 90 minutter”.  - Nej, Wembley er noget helt specielt, og når det handler om United ’live’, går det op i en højere enhed.

Til jer United fans, der ikke har fundet vejen til Old Trafford endnu eller til jer, der ikke har oplevet en United kamp på Wembley – KOM AFSTED. Undersøg mulighederne for billetter, udnyt jeres netværk og brug rejsesektionen på Oldtrafford.dk.

Den oplevelse, vi er blevet beriget med, betyder meget, og det er bestemt ikke sidste gang, vi oplever det. Udebanebilletter kan godt være svære at få fat i, men gør alt, hvad der står i jeres magt for at få den oplevelse.